Kuvvetli yağış uyarısı

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava tahminlerini yayınladı. Yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.

ANKARA (İGFA) – Yurt genelinde bugün yağışlı ve soğuk hava etkili olacak. Özellikle Karadeniz kıyılarında etkili olması beklenen sağanak nedeniyle vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi. Doğu’da ise kar yağışının zaman zaman şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz iç kesimleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Öte yandan yağışların; Karadeniz kıyıları ve Artvin’in güneyi ile Tokat’ın kuzeyinde kuvvetli, Rize, Artvin’in kuzeyi, Trabzon’un batısı ile Giresun’un doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak yağış şeklinde, Batı Karadeniz’in yüksekleri ile Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 800 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı olarak başlaması; zamanla sıcaklık düşüşüyle birlikte 400 m üzeri yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde tipi, buzlanma ve don vb) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

Kuvvetli yağış uyarısı