Kütahya’da Ramazan Sohbetlerinin konuğu Başkan Işık

featured
service

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Germiyan Sokakta devam eden Ramazan Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Ramazan Sohbetleri programının konuğu oldu. Çocuk yıllarından gençlik ve okul hayatına, akademik kariyerinden siyasi yaşamına birçok anısını anlattı.

KÜTAHYA (İGFA)- 5 nisan tarihinde açılışı yapılan ve her akşam hemşehrilerimizin yoğun ilgisi ile yoğun bir şekilde gerçekleşen ramazan etkinlikleri programının dün akşamki konuğu Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, oldu. Ramazan Etkinlikleri içerisinde yer alan Ramazan Sohbeti programında, Mehmet Özen’in sorularını yanıtlayan Başkan Işık, çocukluk yıllarından öğrenim hayatına, akademik kariyerinden siyasi yaşamına kadar merak edilen sorulara cevaplar verdi.

Germiyan Sokağı dolduran Kütahyalı hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Işık, belediye başkanlığı görevini çok arzu ettiğini ve severek başkanlık makamına geldiğini dile getirdi. Doğduğu ve doyduğu topraklara hizmet edebilmek için en iyi imkanlara sahip makamın belediye başkanlığı makamı olduğunu hatırlatan Başkan Işık, belediye başkanlığı görevi için 3 kez aday olduğunu hatırlattı. Başkan Işık, “Kütahyalı hemşehrilerimizin emanetini bugüne kadar leke getirmeden taşımanın onuru içindeyim. Şu anda Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik anlayışı sergiliyoruz. Açık kapı belediyecilik anlayışı ile belediyemize gelen her hemşehrimiz istediği zaman görüşebileceği bir imkanı sunduk ve bugüne kadar da yaklaşık 350 bin hemşehrimizi ağırladım” dedi.

Görev süresi içerisinde kalan iki yıllık dönemde Kütahya’ya değer katacak, Kütahya’yı hak ettiği yere taşıyacak projelerin hayata geçeceğini ifade eden Başkan Işık, “Yorucu ve yoğun olmasına rağmen, hiçbir zaman neden bu göreve geldim dediğim an olmadı. Çok severek ve isteyerek yaptığım, bu görevi yerine getirmek içinde çok emek verdiğim bir makamdayım. Bu makamdan bir beklentim yok. Anadolu’nun gariban bir çocuğu olarak, bu topraklara olan borcumu en iyi şekilde ödeyebileceğim makam olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kütahya’nın çok özel ve güzel bir il olduğunu hatırlatan Başkan Işık, başka illerde olmayan, kendine has güzelliklerin Kütahya’da olduğunu ifade ederek, “Kütahya’ya yolu düşenlerin güzelliklerimizi görmeden geçmemelerini tavsiye ediyorum. Kütahya UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girmiş bir il olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yaratıcı Şehirler Ağı Zanaat ve Halk Sanatları alanında Dünya’da 49 şehir var. Dünya’nın 49 şehrinden birisi de Kütahya” dedi.

Ramazan Etkinlikleri programında emeği geçen belediye çalışanlarına, etkinliklere açtıkları stantlarla destek veren esnaf ve sanatkarlara teşekkür eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Mehmet Özen’e de sunumu için teşekkür etti.

Kütahya’da Ramazan Sohbetlerinin konuğu Başkan Işık