Kütahya’da engelliler gününde ‘Erişebilirlik Belgesi’ verildi

featured
service

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlenen Erişilebilirlik Belgeleri Takdim Töreni’ne katıldı.

KÜTAHYA (İGFA)-  3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Hezar Dinari Kültür Merkezinde Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından program düzenledi.

Törende konuşma yapan Vali Ali Çelik, Kütahya’da 2021 yılında 20 kuruma “Erişilebilirlik Belgesi” verildiğini kaydetti. Vali Ali Çelik, “72 kurumumuz erişilebilirlik belgesi aldı. Herkes için erişilebilirlik anlayışıyla çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğü şehrimizin Türkiye’nin ilk 10 ili arasında yer alması mutluluk verici. Daha iyisi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Biz hep birlikte güçlüyüz” dedi.

Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi erişilebilirlik belgesini Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Vali Çelik’in elinden aldı. Başkan Işık, geçen yıl belediye hizmet binasının erişilebilirlik belgesinin alındığını hatırlatarak, “Kütahya’da belediye olarak ilk erişilebilirlik belgesini alan belediye, Kütahya Belediyesidir. Bugünde Hezar Dinari Kültür Merkezimizin belgesini aldık. Bu belgenin haklı ve onuru ve gururunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her yıl bir hizmet birimimizde bu belgeleri almaya devam edeceğiz” dedi.

Belge töreninin ardından törende engelli vatandaşların hazırladığı dans, şiir gösterilerinin yanında engelli vatandaşların oluşturduğu koro şarkılar seslendirdi.

Törende,  Hezar Dinari Kültür Merkezi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu, İl Emniyet Müdürlüğü, Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği ve Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi Amirliği, Simav Kışla Caddesi, Simav Eski Garaj Caddesi ve Simav 4 Eylül Açık Otoparkı, Emet Mustafa Mutlu Engelsiz Yaşam Parkı, Altıntaş Yürüyüş Yolu, Aslanapa Kültür Evi, Şehit Mustafa Baş Aile Sağlığı Merkezi, 100. Yıl Aile Sağlığı Merkezi ve Şaphane Toplum Sağlığı Merkezi, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Domaniç Hisar İlkokulu ve Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Gediz Kız Yurt Müdürlüğü Binası ve Gediz Erkek Yurt Binasının erişilebilirlik belgeleri takdim edildi.

 

Kütahya’da engelliler gününde ‘Erişebilirlik Belgesi’ verildi