Kovid-19 ve haşereyle eş zamanlı mücadele

featured
service

Çubuk’ta yeni tip koronavirüs salgınına karşı ilçe genelinde amansız bir mücadele veren belediye ekipleri, sıcak havaların etkisi ile birlikte haşereyle mücadele çalışmalarına da hız verdi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri koronavirüs salgınına karşı dezenfeksiyon çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesi için haşereyle mücadelede de etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Kovid-19 salgını dolayısıyla dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ekipler, sivrisinek ve haşerelerle mücadeleyi de elden bırakmıyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan özel ekipler tarafından, yeşil alan, ağaç, çöp bidonları, caddeler, sokaklar, su birikintileri ve ahır gübrelikleri gibi tüm kaynakları haşereye karşı ilaçlanıyor. Ekipler, tüm mahallelerde sabah erken saatlerde başladıkları ilaçlama çalışmalarını gece geç saatlere kadar aralıksız sürdürüyor.

-Doğaya zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor

İlçe genelinde koronavirüse karşı tedbirlerin artırılarak devam ettiğini söyleyen Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Oğuzhan Demirel, ekiplerin bir yandan da haşereyle mücadeleye devam ettiğini kaydetti.

Haşereyle mücadelenin tüm mahallelerde sürdürüldüğüne dile getiren Demirel, kullanılan ilaçların sağlık bakanlığı tarafından onaylı olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:

‘’Belediye Başkanımız Baki Demirbaşın önderliğinde belediyemizi çok erken dönemde haşereyle mücadeleye başladı. Lavrasit mücadeleyle başlayan çalışmalar bu günde artırılarak devam etmektedir. Hemşehrilerimizin sağlığı için sadece haşereyle mücadelede  değil koronavirüs salgınına karşı da mücadelemiz devam ediyor. Bir taraftan cadde, sokak, park ve bahçelerde dezenfeksiyon çalışmalarına devam ederken bir taraftan da larvaları kaynaklarında imha etmek için yoğun bir mesai harcıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı yaparken de doğaya ve diğer canlılara zarar vermeden, çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’

Vatandaşlarında haşereyle ve kovid-19 ile mücadele de kendilerine destek vermesini isteyen Demirel, ‘’Sineksiz bir ilçede yaşamak istiyorsak çöpleri zamanında atmalıyız, çevremizi kirletmemeliyiz. Özellikle de ahır ve çiftlik sahipleri komşularını rahatsız etmemek için kuralları harfiyen uymaları gerekmektedir. Bunların yanında pandemiyle mücadelede maske, mesafe ve hijyen kurallarına tüm ilçe halkımızın uyması sadece kendimiz açısından değil sevdiklerimiz açısından da çok önemlidir’’ diye konuştu.

Kovid-19 ve haşereyle eş zamanlı mücadele