KOSGEB’den 6 milyon liralık yeni çağrı

featured
service

KOSGEB, orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin geliştirilmesine yönelik olarak kurguladığı Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’nın yeni çağrısına çıktı.

ANKARA (İGFA) – İşletmelerin büyüklüklerine göre 6 milyon liraya kadar faydalanabilecekleri yeni çağrıyı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı.

Bakan Varank, bu yeni çağrı ile ilaç ve tıbbi cihaz, savunma sanayisi ve raylı sistem araçlarına odaklandıklarını kaydederek, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna uygun şekilde bu sektörlerdeki kritik teknolojilerin yerli imkanlarla üretilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlediği 2021 Verimlilik Proje Ödülleri ile TEVMOT Projesi Plaket Takdim Töreni’ne katıldı.

Bilişim Vadisi’ndeki törende konuşma yapan Varank, KOSGEB’in yeni çağrısıları olan AR-GE, ÜR-GE ve inovasyon ile orta yüksek ve yüksek teknoloji alanlara yönelik ikinci çağrıya çıkacaklarını bu çağrıyla da ilaç ve tıbbi cihaz, savunma sanayii ve raylı sistem araçları alanlarına odaklanacaklarını söyledi.  Bakan Varank, mikro işletmeleri de destek kapsamıan aldıklarını belirterek, “Orta ölçekli işletmelere 6 milyon, küçük işletmelere 1 buçuk milyon, mikro işletmelere de 900 bin liraya kadar destek vereceğiz. Proje teklif çağrısı, 8 Şubat’a kadar başvurulara açık. Ben tüm işletmelerimizi bu destekten yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

KOSGEB’den 6 milyon liralık yeni çağrı