Kocaeli’nin köylerine ulaşım kolaylığı

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal alanlara ulaşımı kolaylaştırmak için başlattığı ulaşım seferberliği ile sabah bindikleri araçlarla kent merkezine gelen çalışanlar gün içerisindeki seferlerden yararlanarak köylerine rahat dönüyor.

KOCAELİ (İGFA)- Ulaşımpark AŞ tarafından 244 köyde başlatılan uygulama ile şehir-kırsal alan arasındaki ulaşım sorunu ortadan kalktı. Vatandaşlar şehir merkezinden köylerine artık çok daha kolay ve konforlu bir şekilde ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Köylerde yaşayan yüz bin kişiye hizmet eden ulaşım seferberliğinde 55 hatta günlük 461 sefer yapılıyor.

Ulaşım seferberliği ile Kocaeli’nin köylerine 55 hatta günlük 13 bin kilometre yol kat ediliyor. 244 köyde yaşayan yaklaşık 100 bin vatandaşın faydalanacağı hizmet kapsamında 88 araç ile günlük 461 sefer yapılıyor. Hizmeti veren araçların tamamı elektronik ücret toplama, araç takip sistemi ve kamera sistemi ile hizmet veriyor. 

Büyükşehir tarafından oluşturulan KM hatlarından 11 tanesi İzmit’in 61 köyüne hizmet vermeye başladı. Günlük 1000’i aşkın yolcunun taşındığı hatlar ayda 81154 kilometre mesafe kat ediyor.

Kocaeli’nin köylerine ulaşım kolaylığı