Kocaeli’nde yüksek kesimlerde karla mücadele başladı

featured
service

Büyükşehir ekipleri, yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışının buzlanma veya kapanmaya sebep olmaması için mücadele yürütüyor.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, 12 ilçede 91 noktada 220 araç 650 personelle karla mücadele çalışmaları kapsamında yollarda kapanma ve buzlanma olmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor. Kentin yüksek rakımlı kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilememesi için gece boyunca çalışma yapan ekipler, sabaha doğru yollarda tuzlama yaparak, düşük hava sıcaklığı sebebiyle yollarda buzlanma olmasının önüne geçti.

24 SAAT KARLA MÜCADELE

Kocaeli’nin tüm ilçelerinde ve köy yollarında yol açma ve tuzlama çalışmaları yapan ekipler, gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya çalışıyor. Kentin başta ana caddeleri olmak üzere tüm ilçeler ve köy yollarında kar temizleme ve tuzlama çalışması yapan ekipler, yollarda kapanma ve buzlanma olmaması için çalışıyor. Karın yolda buzlanma oluşturmaması ve araçların yolda kayarak olumsuz durumlara sebep olmaması için 24 saat kar temizleme ve tuzlama çalışması ile yollar sürekli açık tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, tüm ilçelerde belirlenen noktalarda iş makineleriyle yol tuzlama ve küreme çalışmalarıyla sürekli yolları açık tutuyor. Greyder, loader, bobcat, ekskavatör, Pto gibi iş makineleri ve tuz yüklü kamyonlarla tüm ilçelerde 24 saat nöbette olan Karla Mücadele Ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalışmalarıyla yolları güvenli hale getirmek için çalışıyor.

Kocaeli’nde yüksek kesimlerde karla mücadele başladı