Kocaeli’nde üreticiye 91 milyon TL destek

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ve üreticiye bugüne kadar 91 milyon TL destek paketi yardımı yaptı.

KOCAELİ (İGFA)- Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gölcük Ziraat Odası Başkanı ve Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Bekir Çanakçı ile Ziraat Odası Başkanlarını
makamında konuk etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık’ın da yer aldığı birliktelikte, tarım ve hayvancılığa yapılan desteklerin artarak devam edeceğini dile getiren Başkan Büyükakın, “Bugüne kadar 91 Milyon TL’lik destek paketleriyle üretimimizin baş mimarı çiftçilerimize destek olduk. Üretime destek olmaya, şehrimizdeki hayvancılık ve tarıma katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Topraklar işlendikçe verimli ürünler alındığını ifade eden ve emeğini ortaya koyan çiftçilere teşekkür eden Başkan Büyükakın, “11 bin çiftçimize 6 bin ton gübre dağıtımı gerçekleştirdik. 30 milyon TL tutarındaki bu desteğimiz ile çiftçilerimizin üretimine önemli bir katkı sunduk’’ ifadelerini kullandı.

Kırsal kalkınmaya önem verdiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, “19 milyon 723 bin TL’lik bir destek paketiyle çiftçilerimizinde yanında olduk. Akaryakıt desteğimiz ile çiftçilerimize 19 milyon TL’lik katkı sunduk” dedi. 

 

Kocaeli’nde üreticiye 91 milyon TL destek