Kocaeli’nde teleferik ön yeterlilik ihalesi yapıldı

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında yapılacak olan Kartepe Teleferik Hattı Projesi’nde ilk ihale aşaması gerçekleştirildi.

KOCAELİ (İGFA)- Türkiye’nin ilk milli teleferik projesi için yapılan ihale, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda gerçekleştirildi. Firma yetkililerin de hazır bulunduğu ihale, internetten online olarak yayınlandı.

Teleferik hattı için 3 firma dosya verirken evraklar tek tek incelendi. Her üç firmanın da evrakları onaylanırken teknik şartname ve fiyat teklifleri için ikinci ve üçüncü ihalenin gerçekleştirileceği öğrenildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılacak, Derbent ve Kuzuyayla arasında çalışacak Türkiye’nin ilk yerli ve milli teleferik hattı 4 bin 695 metre olacak. 2 istasyonun yer alacağı teleferik projesinde, 10’ar kişilik 73 kabin hizmet verecek. Saatte 1500 kişi kapasiteli teleferik hattındaki kot mesafesi 1090 metre olacak. Buna göre başlangıç kotu 331, varış kotu ise 1421 metre olacak. İki istasyon arasındaki mesafe 14 dakikada aşılacak.

Kocaeli’nde teleferik ön yeterlilik ihalesi yapıldı