Kocaeli’nde tarım konuşuldu

featured
service

Kocaeli’nin tarım politikasının masaya yatırıldığı Tarım Şurası, kentin dinamiklerini bir araya getirdi. Gazeteci Cem Seymen, alkışlanması gereken bir şura olduğuna dikkat çekti

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Kocaeli’nin tarım politikası masaya yatırıldı. Tarım sektöründen yüzlerce kişinin katıldığı programda yerli üretim ve gıda güvenliği ön plana çıktı. 

Büyükşehir Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi (ŞURA) tarafından düzenlenen Tarım Şurası’nda Kocaeli Sürdürülebilir Tarım Eylem Planı için önemli adımlar atıldı. Tarım ve hayvancılık yapan ve bu sektöre hizmet veren tüm üreticilerinin sorunlarına çözüm sağlamak, mutlu şehir vizyonu ile gelecekte tarım üretimine yön verilmesi amacıyla düzenlenen Şura’ya katılım yoğun oldu.

Kocaeli’de çok önemli tarımsal destekler verdiklerini anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir  Büyükakın, “Kendi bildiklerimizle, çevremizdeki öğrendiklerimizle, akademisyenlere danışarak yol almaya başladık. Tıbbi Aromatik Bitkiler Projesi, bunlardan bir tanesi. Çiftçilerimizin doğrudan ürettikleri ürünü dijital ortamda pazarlama imkanı elde edecekleri yeni bir sisteme de geçiş yapıyoruz. Deneme satışları başladı. Adeta bir dijital kabzımallık müessesesine benziyor” diye konuştu.

 

Kocaeli’nde tarım konuşuldu