Kocaeli’nde “Selam Sana Ey Yunus” etkinliği

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre’nin vefatının 700 yıl dönümü ve UNESCO’nun 2021 yılını Yunus Emre Yılı olarak belirlenmesi kapsamında özel bir etkinlik düzenledi.

KOCAELİ(İGFA)- “Aşkın Sesi Yunus Emre” konulu özel etkinlikte opera sanatçısı Hakan Aysev ve Türk Müziğinin güçlü seslerinden Yaprak Sayar, şef Tuluğ Tırpan yönetimindeki koro ile Yunus Emre’nin şiirlerinden oluşan besteleri seslendirdi. Usta tiyatro sanatçısı Yetkin Dikinciler ise lirik anlatımıyla Yunus Emre’nin hayatı ile evrensel kardeşlik ve hoşgörü dilini seyirciye aktardı. Türk ve Batı müziği sazlarının birlikteliğinde seslendirilen eserler, 700 yıllık aşkın sesi Yunus Emre’ye kardeşlik ve beraberlik selamı gönderdi.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Aşkın Sesi Yunus Emre Özel Etkinliğine çok sayıda vatandaşın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve BBP İl Başkanı Remzi Kaya katıldı.

Özel etkinlik tiyatro sanatçısı Yetkin Dikincilerin’in “Selam Sana Ey Yunus” adlı şiiri okumasıyla başladı. Solistler Hakan Aysev ve Yaprak Sayar, besteleri güçlü sesleriyle yorumladı. Yaprak Sayar, Yunus Emre’nin “Gel Gör Beni Aşk Neyledi, Yarın Hakk’ın Divanına Varam Allah Deyu, İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, Kabe’nin yolları bölük bölüktür’’, opera sanatçısı Hakan Aysev ise “Bana seni gerek seni, Sordum Sarı Çiçeğe, Uyan Ey Gözlerim Gaflettin Uyan” şiirlerinden bestelenmiş eserleri seslendirdi.

Kocaeli’nde “Selam Sana Ey Yunus” etkinliği