Kocaeli’nde farklı kültürler bir sofrada

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, dünyanın dört bir köşesinden eğitim için Kocaeli’ne gelen misafir öğrencilerle buluştu

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler için Türk kültürünü tanıtmak ve adaptasyon süreçlerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen “Hoş geldiniz Programı”na katıldı. Başkan Büyükakın, ‘’Kocaeli’nde misafir olan her genç, biliyoruz ki ülkelerine döndüğü zaman medeniyetimizin yanı sıra koca bir tarih, kültür, dostluk, kardeşlik ve sevgi götürecektir’’ dedi.

Dünyanın dört bir yanından Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’ne gelerek eğitim hayatına katılan öğrencilerle bir araya geldiği için mutluluk duyduğunu, mesleki yaşamının 15 yılını Kocaeli Üniversitesi’nde akademisyen olarak geçirdiğini aktaran, kendisini bir eğitimci olarak gördüğünü belirten Başkan Büyükakın, “Kocaeli’nde 106 ülkeden yaklaşık bin 600 kadar yabancı öğrenci var. Bizim deyişimizle siz yabancı öğrenci değil, misafirimizsiniz. Misafir bizim için çok kıymetli bir kavram. Bir yabancıyı ağırlamak, bir sıkıntısı varsa ona yardım etmek bizim için çok önemlidir” dedi.

Kocaeli’nde farklı kültürler bir sofrada