Kocaeli’nde “Bi Dünya Bilgi” projesi farklı kültürleri buluşturuyor

featured
service

Kocaeli Büyükşehir ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki okulları uluslararası öğrenciler ile ziyaret edip farklı ülkeler hakkında deneyimler yaşattı.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki uluslararası öğrencilere yönelik hizmet veren Uluslararası Öğrenci Birimi tarafından ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki okullarda öğrencilerde erken yaşta yabancı dil farkındalığı oluşturmak ve kültürlerarası hoşgörüyü artırmak amacıyla hazırlanan “Bi’Dünya Bilgi” projesi, okulların içinde olduğu kadar okulların dışında da ilgi uyandırdı.

Bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Hindistanlı Hamda Valiyaparampath Maliyekkal ile Mirza Talha söz konusu projeye destek vermek için Kocaeli’nin Derince ilçesi Yunus Emre İlkokulu’nu ziyaret etti.

Etkinlikte, uluslararası öğrenciler okul girişinde öğrencilerle tek tek fotoğraf çektirirken, okul müdürü Cantürk Şanal tarafından saat kulesi maketi takdim edildi. Hediye takdiminin ardından sınıf ziyaretlerine başlayan uluslararası öğrenciler, ilkokul öğrencilerinin sınıflarına girerek onlarla İngilizce ve Türkçe sohbet etti.

Kocaeli’nde “Bi Dünya Bilgi” projesi farklı kültürleri buluşturuyor