Kocaeli’den Milli Şair’e özel anma

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un 85. vefat yıldönümü dolayısıyla “Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinliği ile Edebi Hayat Okumaları Projesi’nin ödül törenini düzenledi.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinde yaptığı konuşmada gençlere seslendi. “Allah sizi Asım’ın neslinden eylesin. Ecdadınız gibi Hakk’ı bilen nesiller olun inşallah” diyen Başkan Büyükakın, “Halen bizim tarihteki adaletimizi, kardeşliğimizi bekleyen coğrafyalar var. Sizler de bu kutlu davanın evlatlarısınız. Sizlerin sorumluluğu sadece bu coğrafyadan ibaret değil. Sizler dünya nöbeti tutuyorsunuz” dedi.

PROTOKOL VE ÖĞRENCİLERDEN TÖRENE YOĞUN İLGİ

Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Anma Günü ve Edebi Hayat Okumaları Ödül Töreni’ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Edebi Hayat Okumaları Projesi’nde dereceye giren öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında bu yıl üçüncüsü düzenlenen, “Edebi Hayat Okumaları Projesi” sınavında başarılı olan öğrenci ve eğitmenler ödüllerini aldı.

Dereceye giren 50 ortaokul ve lise öğrencisi ile 50 rehber öğretmen ve 6 okula ödülleri verildi. Dereceye giren öğrenci ve eğitmenler altın ile ödüllendirildi. Ortaokul ve lise gruplarındaki birinci olan öğrenciye 2 tam altın;  ikinciye 1 tam altın, üçüncüye 1 yarım altın hediye edildi. 4. ile 25. dereceler arasındaki tüm öğrenciler ise 1 gram altın ile ödüllendirildi. Törende öğrencilerin öğretmenleri de ödüllendirildi. En yüksek puan alan grubun birinci rehber öğretmenine 2 tam altın, ikinci olan grubun rehber öğretmenine 1 tam altın, üçüncü olan grubun rehber öğretmenine ise 1 yarım altın verildi. Yine 4. ile 25. derece arasında yer alan grupların rehber öğretmenleri 1 gram altın aldı. Ayrıca ilk üçe giren okullara bilgisayar hediye edildi. Öğrenci ve eğitmenler ödüllerini Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile protokol üyelerinin elinden aldı.

Kocaeli’den Milli Şair’e özel anma