Kocaeli’den Derince Sopalı’ya cemevi için ihale yapıldı

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talebi üzerine Derince Sopalı Mahallesine Cemevi yapımı ihalesini gerçekleştirdi. İhaleye 2 firma katıldı

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, alevi vatandaşların talebi değerlendirerek Sopalı Mahallesinde büyük bir cemevi binası için ihaleye çıktı. Büyükşehir ana hizmet binası ihale salonunda gerçekleşen elektronik ihaleye 2 firma teklif verdi. Yapı Kontrol Dairesi tarafından planlanan 4 bin 500 metrekare alan üzerine yapılacak cemevi projesinin yapım ihalesinde en düşük teklif ise 37 milyon 553 bin TL oldu.

Kocaeli'den Derince Sopalı’ya cemevi için ihale yapıldı 1

ADETA KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

İhaleyi kazanan firma, ihale komisyonu tarafından teklifler değerlendirildikten sonra belli olacak. Derince Sopalı Mahallesinde 4 bin 500m² büyüklüğünde alan üzerine yapılacak proje Yapı Kontrol Dairesi tarafından planlandı. Çok amaçlı hazırlanan proje alevi vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde olacak ve adeta kültür merkezini andıracak. Bina 5 katlı olup bodrum, zemin ve 3 kattan oluşuyor. Projede oturum alanı 799.10 m², toplam inşaat alanı ise 4111,41 m² olarak planlandı.

ÇALIŞMALAR 360 GÜNDE BİTİRİLECEK

Alevi vatandaşların önemli bir ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan 5 katlı cemevi binası şu şekilde; bodrum katta cenaze alanı, cenaze yıkama ve morg ile gerekli tesisat odaları olarak planlanarak cenaze hizmeti için önemli bir alan olacak.  Zemin katta; ana giriş, fuaye alanı, yemekhane, mutfak, satış birimi, tuvalet ve güvenlik, 1. katta; 248 m2 genişliğinde kütüphane, idari odalar, muhasebe ve tuvaletler, 2.katta; 320 m2 genişliğinde konferans salonu, 4 eğitim sınıfı tasarlandı. 3. katta ise bay bayan girişleri, cem salonu ve servis odasının yer alacağı proje 360 takvim gününde bitirilecek.

Kocaeli’den Derince Sopalı’ya cemevi için ihale yapıldı