Kocaeli’de Hereke kilim motifi şekilleniyor

featured
service

Kocaeli’de yeni yürüyüş yolu projesinde birinci etapta yer alan Hereke kilimi motifi şekillenmeye başladı. 2 ve 3. etap için de çalışmalar sürüyor.

KOCAELİ (İGFA) – İzmit merkezinde ticaretin ve günlük yaşamın odak noktası olacak Yeni Yürüyüş Yolu projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yürüyüş Yolu’nu halkın günlük kullanımının yanı sıra ticaretin de merkezi konumuna getirecek projenin 1. etabında yer alan Hereke kilim motifi dikkat çekiyor. Projenin 1. etabında yer alan İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde kent mobilyaları yerleştirilmeye başlandı.

Yapılan çalışmalar sayesinde önümüzdeki 30 yıl boyunca Yürüyüş Yolu’nun çevresinde yer alan 200 bina ve yüzlerce iş yerinde alt yapı sorunu yaşanmayacağını belirten yetkililer, alt yapı çalışmaları yapılırken çevredeki binalarda yaşayanlar ve iş yerlerinin çalışmalardan etkilenmemesi için azami gayret gösterdiklerini de kaydetti.

Yeni Yürüyüş Yolu projesinde Hürriyet Caddesinin yayalaştırılmasıyla birlikte yaya kullanım alanı 26 bin metrekareden 36 bin metrekareye çıkarılıyor. Tarihi çınar ağaçlarının ve diğer ağaçların özenle korunduğu projede yeşil alanlar da artırılıyor.

Kocaeli’de Hereke kilim motifi şekilleniyor