Kocaeli İzmit’te zeytinliklere sahip çıkılıyor

featured
service

Zeytinlik alanların, Maden Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle madencilik faaliyetlerine açılmasına birçok kurum ve kuruluştan tepki gelirken İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise konuya uzun süredir hassasiyetle yaklaşarak zeytinliklere sahip çıkılması yönünde adımlar atıyor.

KOCAELİ (İGFA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Resmi Gazete’de yayımlanan ’Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’ Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam ediyor.

Bu  yönetmeliğe göre, elektrik üretiminde kullanılan maden sahası zeytinlik alan içinde kalırsa, sahada madencilik faaliyeti yürütülebilecek. İzmit Belediyesi ise zeytinlikler konusundaki hassasiyetini gösteren çalışmalara uzun süredir devam ederken Başkan Hürriyet zeytinliklerin ranta kurban edilmemesi için çaba harcıyor.   

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet geçtiğimiz yılın başlarında İzmir’in Urla ilçesinde bir sitenin inşaatından kurtarılarak getirilen yaşının 550-600 arası olduğu düşünülen zeytin ağacını Sabri Yalım Parkı’na dikti. İzmit Belediyesi o dönemde bir tane zeytin ağacının dahi yok olmaması adına büyük bir özveri göstermişti. 

400 ADET ZEYTİN FİDANI DİKİLDİ

İzmit Belediyesi ayrıca geçtiğimiz yıl Milas Belediyesi ve Exitcom işbirliği ile Muğla Milas’ta orman yangını yaralarını sarmak adına tam 400 adet zeytin fidanının çiftçiye dağıtımı ve fide dikimi etkinliğini gerçekleştirmişti. Zeytinliklerin bu ülkenin tabii zenginliği olduğunun altını çizen Başkan Hürriyet, İzmit Belediyesi olarak Türkiye’nin zeytinliklerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Kocaeli İzmit’te zeytinliklere sahip çıkılıyor