Kocaeli İzmit’te küçükbaş hayvan desteğinde hak sahipleri noter huzurunda kurayla belli oldu

featured
service

İzmit Belediyesinin kırsal kalkınma adına her köyden iki çiftçiye yüzde yüz hibeli vereceği küçükbaş hayvan desteği için noter huzurunda kura çekildi.

KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde, kırsal bölgelerde çiftçiyi desteklemek amacıyla küçükbaş hayvan desteği projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda her kırsal mahalleden iki çiftçiye yüzde yüz hibeli damızlık niteliği olan koç ve kuzulu koyun desteği için başvuran çiftçiler için İzmit Belediyesi 9. Katta bulunan Meclis Salonunda noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.  53 tane çiftçinin 40’ı küçükbaş hayvan desteğinden faydalanmaya hak kazandı. Hayvanların dağıtım işlemleri için vatandaşlar önümüzdeki günlerde bilgilendirilecekler. 

“HAYIRLISI OLSUN”

Kura çekimi öncesi konuşan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, “Ege’de bazı belediyelerimiz bu projeyi uygulamışlardı. Bizde İzmit’teki çiftçi kardeşlerimize nasıl destekte bulunuruz diye düşünmüştük başkanımızla birlikte. Desteğimize yaklaşık 80 çiftçi ailemiz başvurdu. 53 tane çiftçimizin evrakları kura için uygun görüldü. Bu 53 kişiden 40’ına kurayla küçükbaş hayvanları dağıtacağız. Proje İnşallah memleketimiz için hayırlı olur. Bizler belediye olarak elimizden geldiğince yardım edeceğiz” dedi. 

40 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN

Programda konuşan İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Çetinkaya ise , “Desteğimizin ilk etabını 40 küçükbaş hayvan olarak belirledik. Bu belirleme kriteri olarak da mevsim, hayvanların doğurganlığı olarak belirledik. 40 küçükbaş hayvanı takım halinde vereceğiz. Çiftçilere vereceğimiz hayvanlar damızlık niteliğinde olan 1-3 yaş arası bir adet koç, 2 adet koyun, 2 adet de kuzulardan oluşacak. Bir takımımız 5 hayvandan oluşuyor” diye konuştu. 

Kocaeli İzmit'te küçükbaş hayvan desteğinde hak sahipleri noter huzurunda kurayla belli oldu 1

ÇİFTÇİYE UMUT OLACAK

Kırsal mahalleleri canlandırmak ve üretimi arttırmak adına hibe desteklerine bir yenisini eklemeye hazırlanan İzmit Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleme projeleri ile çiftçiye umut oluyor. Küçükbaş hayvan desteği projesi kapsamında çiftçiler başvurularını Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne yaptılar. Başvuru evraklarında eksiklik olmayan vatandaşlar kura çekimine davet edildi. 

NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİLDİ

Başvuruların ardından 21-25 Mart tarihleri arasında başvuruların uygunluğu oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildi. Evrakları eksiksiz ve uygun olan adaylar arasında noter huzurunda kura çekildi. Başvuru yapılmayan köylerden artan küçükbaş hayvan için; kurada seçilmeyen tüm başvuruların değerlendirildiği bir kura çekimi daha yapılacak.

Kocaeli İzmit’te küçükbaş hayvan desteğinde hak sahipleri noter huzurunda kurayla belli oldu