Kocaeli İzmit’te gönüllerin buluşma mekanı oldu

featured
service

Kocaeli İzmit’te açıldıktan sonra bölgenin buluşma, dinlenme ve bir araya gelme ihtiyacını karşılayan Şehr-i İzmit Kafe hem sosyal medyada, hem de Cuma günleri ikramlarla ağırlanan cami cemaatinin gönlünde yerini aldı.

KOCAELİ (İGFA) – İzmit’in tarihini gün yüzüne çıkarmak, var olan tarihi mekanlarla halkı bütünleştirmek ve tarihi dokuları yaşamın birçok alanıyla buluşturarak kültür turizmi potansiyelini yükseltmek amacıyla çalışması başlatılan İzmit İçkale ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Canlandırma Projesi vatandaşlar da karşılık bulmaya başladı.

Beş bölgeden oluşan proje kapsamında İzmit Belediyesi tahsisi kendisinde olan Tarihi Süleyman Paşa Hamamı’nı ve ziyaretçilerine körfezi keyifle seyretme fırsatı sunan Şehr-i İzmit Kafe’yi açarak halka kazandırıldı.

Projenin tüm aşamalarında kadın, çocuk, erkek, yaşlı, genç herkesin görüşlerini anketler yoluyla alan ve mahallelinin önerileriyle ihtiyaçlarını tespit eden İzmit Belediyesi, aylar süren çalışma neticesinde tarihi yapıyı tüm doğal dokusuyla sosyal yaşam ve üretim alanı olarak İzmitlilere sundu. İzmit Belediyesi, “İkramlar bizden, sohbet sizden olsun” diyerek bir geleneği daha yaşattı.

 

Kocaeli İzmit’te gönüllerin buluşma mekanı oldu