Kocaeli İzmit’te çocuklar meyveleri dalından yiyecek

featured
service

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 2021 yılı boyunca park ve yeşil alanlarda yaptığı binlerce metrekarelik çalışmalarla kenti çiçek gibi yaptı.

KOCAELİ (İGFA)- Pandeminin etkilerini göstermeye devam ettiği 2021 yılında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çocukların ve ailelerin sosyalleşerek eğlenceli vakit geçirmek adına yoğun olarak kullandıkları parkları elden geçirerek yeniledi. Ekipler 2021 yılında toplamda 97 parkın genel bakım ve tamir işlemlerini tamamladı. Toplamda 511 noktada gerekli tamir ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi. 258 noktada kent mobilyalarının bakımı yapıldı. 521 noktada elektrik bakımı gerçekleştirildi. 416 noktada su arızalarına müdahale edilerek bakım ve onarımları tamamlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ailelerin, gençlerin ve çocukların güvenle vakit geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri sosyal alanlar inşa etti. Ekipler, Yenimahalle Mahallesi’nde Gönüller Parkı, Şehit Recep Çetin Parkı, Fahri Akbaş Parkı ve Çubuklubala Mahalle Parkı ve Tüysüzler Spor Tesisi revizyon çalışmalarını tamamlayarak İzmitlilere kazandırdı. Çubuklubala Mahallesi’nde meyve bahçesi, oyun parkı ve basketbol sahası çalışmalarıyla bölge halkına yeni sosyal alan kazandırıldı. Ekipler kentin farklı bölgelerinde yeni parkların yapımına devam ederken çalışmalarda sona yaklaştı. 

Ekipler toplamda 59 parkta 400 adet meyve fidanı dikimi gerçekleştirdi. Kent genelinde daha da yaygınlaşacak olan ağaç dikimleri ile çocuklar meyveyi dalından yiyecek.

DAHA YEŞİL BİR İZMİT

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, daha yeşil bir İzmit için kentte ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdi. Ekipler Tüysüzler Mahallesi Halil Kamış Parkı’nda 146 adet zeytin ağacını toprakla buluşturdu. Tepeköy Mahallesi Sağlık Şehitleri ağaçlandırma alanında 249 adet fıstık çamı ekildi. Alikahya Fatih Mahallesi Sağlık Çalışanları alanında 80 adet ağaç dikildi. Gölkay Park’ta toplam 250 adet palmiye ağacı dikildi. 

Kocaeli İzmit’te çocuklar meyveleri dalından yiyecek