Kocaeli İzmit Çınar Akademi’de deneme sınavları başladı

featured
service

İzmit Belediyesi tarafından LGS ve YKS’ye ücretsiz hazırlık kurslarının verileceği Çınar Akademi’de ilk deneme sınavı bugün gerçekleştirildi.

KOCAELİ (İGFA)- Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde hayata geçirilen Çınar Akademi’de ilk deneme sınavı bugün yapıldı. Saat 10.00 – 13.00 ve 14.00 – 17.00 arasında gerçekleştirilen iki ayrı Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) giren öğrenciler, gerçek sınav öncesi son durumlarını görme fırsatı buldu. Deneme sınavından ve oluşturulan ortamdan memnun kalan öğrenciler, kendilerine bu hizmeti sunan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür etti.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çınar Akademi’de yarın ise, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) yapılacak. Sınavlara katılmak için başvuru yapan öğrenciler, yine saat 10.00 – 13.00 ve 14.00 – 17.00 arasında gerçekleştirilecek sınavlarda kendilerini deneyecekler. Bir sonraki deneme sınavı yine YKS olarak 9-10 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Kocaeli İzmit Çınar Akademi’de deneme sınavları başladı