Kocaeli İzmit Belediyesi Çölyak ve PKU hastalarına özel gıda desteğine başladı

featured
service

İzmit Belediyesi, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nde özel beslenmeye ihtiyaç duyan Çölyak ve PKU hastalarına gıda desteği sağlamaya başladı.

KOCAELİ İGFA- İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü sebebiyle özel beslenmeye ihtiyaç duyan vatandaşlar için gıda desteği vermeye başladı. Çölyak ve PKU (Fenilketonüri) tanısı konmuş beslenme hassasiyeti bulunan dezavantajlı grupların glüten içermeyen veya düşük proteinli besinleri tüketmesi gerektiği ve bu besinlerin yüksek maliyetli olmasından dolayı harekete geçen İzmit Belediyesi ilk gıda dağıtımını bugün gerçekleştirdi. 

AYDA BİR KEZ

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü daha önce başvurularını yapan vatandaşların sosyo-ekonomik durumlarını değerlendirmeye alarak bugün itibariye başladığı gıda desteğine ayda bir kez olmak üzere devam edecek. Çölyak tanısı konmuş vatandaşlar için hazırlanan gıda paketinin içerisinde glüten içermeyen 2 paket makarna, 1 paket bulgur, 1 paket irmik, 1 paket un, 1 adet çikolata bulunurken PKU tanısı konmuş vatandaşlar için hazırlanan gıda paketinde düşük proteinli 2 paket makarna, 1 adet yumurta ikamesi, 1 paket un, 1 paket pirinç ikamesi, 1 adet çikolata bulunuyor. 

Kocaeli İzmit Belediyesi Çölyak ve PKU hastalarına özel gıda desteğine başladı 1

KAHVECİ, “12 AY BOYUNCA DEVAM EDECEK”

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, “Müdürlük olarak her yurttaşımızın ihtiyaçlarını önemsiyoruz. Çölyak ve düşük proteinli gıda ihtiyacı olan vatandaşlarımızın da ihtiyaçları bizim önceliklerimiz arasında ve bugün ilk dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. İzmit Belediyesi olarak İzmit ilçe sınırları içerisinde bulunan Çölyak ve PKU hastalığı tanısı olan ve ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiğimiz vatandaşlar belediyemize internet, yüz yüze ve telefon ile başvurabilir. Başvuruların tamamlanması halinde uzmanlarımızca değerlendirilmesinin ardından uygun bulunan vatandaşlara destekler sağlanacaktır. Gıda desteğimizi 12 ay boyunca düzenli olarak sağlayacağız” dedi. 

ATAR, “ÇOK BÜYÜK BİR KATKI VE DESTEK”

Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar, “İzmit Belediye Başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in başlattığı proje ile İzmit’te ikamet eden Çölyak ve PKU tanısı almış bireylere her ay düzenli olarak koli desteği sağlanacak. Bizim bu gıdalara ulaşmamız bazen çok zor ve maliyetli olabiliyor. Bu proje bize çok büyük bir katkı ve destektir. Bu projeyi başlattığı için İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Kocaeli İzmit Belediyesi Çölyak ve PKU hastalarına özel gıda desteğine başladı