Kocaeli Hereke Parkı kullanışlı hale getirildi

featured
service
Kocaeli Hereke Parkı kullanışlı hale getirildi 1

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Hereke Sahil Parkını yenileyerek daha düzenli ve modern bir hale getirdi. Sahil parkı 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleşen tanıtım programı ile vatandaşların hizmetine sunuldu.

KOCAELİ (İGFA) – Bulunduğu konumu ve ulaşım kolaylığı ile Kocaelililerin yoğun ilgi gösterdiği Hereke sahili yapılan düzenleme kapsamında daha güzel ve kullanışlı hale getirildi.

Sahil parkında gerçekleşen tanıtım programına AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, protokol ve vatandaşlar katıldı.

Tanıtım programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sahil parkını incelerken vatandaşlardan çok olumlu mesajlar aldıklarını belirtti. Başkan Büyükakın, vatandaşların talepleri ile ilave çalışmalar yapacaklarını söyledi.

TOPLAM 25 BİN METREKARE ALANDA

25 bin metrekare alanda inşa edilen Hereke Sahil Parkı’nın 13 bin metrekaresi yeşil alan olarak değerlendirildi. 75 araç kapasiteli otoparkı bulunan parkta 670 metre sahil bandı yürüyüş yolu vatandaşın hizmetine sunuldu. Hereke Sahil Parkında ayrıca 650 metre bisiklet yolu, 9 adet balık tutma yeri, 1 adet ahşap oyun grubu, 1 adet engelsiz ahşap oyun grubu, 1 adet fitness takımı, 1 takım crosfit egzersiz alanı, 1 adat amfi, gün batımı seyir terası, 300 metre tıbbi ve aromatik bitki alanı, 23 bin 276 adet fidan, ağaç, çalı, 114 bank, 12 adet bisiklet park alanı bulunuyor.

Kocaeli Hereke Parkı kullanışlı hale getirildi