Kocaeli Büyükşehir’de hitabet ve sunum teknikleri anlatıldı

featured
service

Kocaeli Büyükşehir personeline ‘’Sunum Teknikleri, Hitabet ve Sunum Becerileri ile Diksiyon” eğitimi verildi.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) eğitim desteği vermeye devam ediyor. KO-MEK bu kez de İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı işbirliği ile Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğünde görev yapmakta olan personele “Sunum Teknikleri, Hitabet ve Sunum Becerileri ile Diksiyon” eğitimi verdi. Kocaeli Kongre Merkezi Selim Sırrı Paşa Salonunda gerçekleştirilen eğitimin uygulamalı bölümlerinde katılımcılar hem eğlendi hem de yeni bir şeyler öğrenmenin tadını çıkardı.

TAM KADRO EĞİTİM

Eğitimin ilk oturumunda eğitmen Sema Aytimur’un verdiği “Sunum Teknikleri ve Hitabet’’ eğitimine ”eğitmen, idari büro personeli, birim sorumlusu, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog” kadrolarında görev yapmakta olan 58 personel katıldı.  İkinci oturumda ise eğitmen Alev Utku Özbay’ın “Diksiyon’’ eğitimine ‘’eğitmen, idari büro personeli, hizmet personeli, birim sorumlusu, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog’’ kadrolarında görev yapan 71 personel katılım sağladı.

Sunum teknikleri hitabet ve sahne becerileri alanında verilen eğitimde, sahnede sunum teknikleri ve sahnede etkili sunum yapmanın incelikleri anlatılırken, sahnede sunum yaparken beden dilinin ve ses tonunun kararlı olması gerektiğine de vurgu yapıldı.

TELAFFUZ VE DİL ALIŞKANLIKLARINA DİKKAT

Diksiyon alanında verilen eğitimde ise diksiyon becerisinin uzun ve kararlı bir çalışma sonucu ortaya çıktığı ifade edilerek, telaffuzlara ve dil alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca sahnede konuşurken ifadelerimizden oldukça emin ses tonumuzu ayarlayarak ve konuşmanın önemine göre dikkatli olunması konusunda bilgiler verildi.

Kocaeli Büyükşehir’de hitabet ve sunum teknikleri anlatıldı