KOBİ’ler için ‘dijital dönüşüm’ anlatıldı

featured
service

3. İzmir KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi’nde Türkiye’deki girişimlerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler için dijital dönüşümün yol haritası anlatıldı.

İZMİR (İGFA) – Teknoloji devi Mitsubishi Electric 3. İzmir KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi’nde paydaşlarıyla bir araya geldi.

İleri otomasyon teknolojileriyle sanayiye yüksek katma değer sağlayan Mitsubishi Electric, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) iş birliği ile İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşen 3. İzmir KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi’ne katıldı.

“Rekabetçi Dijital Kobi’ler’’ oturumunda konuşmacı olarak yer alan Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, Türkiye’deki girişimlerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler için dijital dönüşümün yol haritasını anlattı.

Yeni rekabet düzeninde dijitalleşmenin KOBİ’ler için birçok avantaj sunduğunu söyleyen Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, günümüzün rekabet dünyasında KOBİ’lerin varlığını sürdürebilmesi için dijitalleşmenin şart olduğunu kaydetti.

“Dijitalleşme, küresel rekabet avantajı sağladığı kadar iş sürekliliği konusunda da ne kadar belirleyici olduğunu pandemi sürecinde kanıtladı” diyen Bizel, “Ülke ekonomisine ve istihdama önemli katkı sağlayan KOBİ’lerin Sanayi 4.0’a hızlı bir şekilde uyum sağlaması hem üretim kabiliyetlerini artırıyor hem de proseslerini optimize ederek verimli bir süreç yönetimi sağlıyor. Dijital teknolojiler, KOBİ’ler için uçtan uça izlenebilirlik sunmakla kalmıyor; mobil çağda uzaktan kontrol imkânı veriyor. Tüm bu parametreler ise KOBİ’leri yerel pazardan küresel arenaya taşıyor” diye konuştu.

KOBİ’ler için ‘dijital dönüşüm’ anlatıldı