KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Kıbrıs’ta artık yeni dönem başladı”

featured
service

Çeşitli ziyaretler kapsamında Kırşehir’i ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ahi Evran Külliyesi’nde “Gençlerle Söyleşi” programında öğrencilerle bir araya geldi ve soruları yanıtladı.

KIRŞEHİR (İGFA) – Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırşehir’de gençlerle bir araya geldi. Türk ve KKTC bayraklarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, programda yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta artık yeni bir dönemin başladığını, Türkiye’nin Kıbrıs için önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının geleceği ve bölgesel istikrarın sağlanabilmesi, ulusal çıkarların korunması için Türkiye ile birlikte olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin bölgedeki en güçlü ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs sorununun geleceğini nasıl görüyorsunuz, nasıl çözüme kavuşacak?” sorusuna, Kıbrıs’ta sorun var diye teslim olmayacaklarını vurguladı. AB devletlerinden İngiltere’ye, ABD’ye kadar bir çok ülkenin kendilerine gelip gittiklerini söyleyen Tatar, “Onlara söylediğim bir şey var, siz taraf oldunuz, hala taraf oluyorsunuz. Kıbrıs’ta gerçekleri görmeniz lazım. Kıbrıs’ta 60 yıldır iki devlet vardır. Güneydeki Rum Cumhuriyeti Rumlara, kuzeydeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türklere aittir. Bu bölgede bizim hakkımız, hukukumuz Türkiye ile birlikte yürütülen bir siyasettir. Biz Osmanlı’dan beri o topraklarda varız. Uluslararası anlaşmalara göre de iki ayrı halk vardır Kıbrıs’ta. Kıbrıs Rum halkının, Türk halkını boyunduruk altına almak, egemenlikleri altına almak gibi bir hakları yoktur. Çünkü biz ayrı bir halkız ve egemenliğimiz vardır. Türkiye ile anlaşmalarımız vardır. Bundan sonra bu iki devletin birleştirilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Kıbrıs Türk’üne dayatamazsınız, diz çöktürtemezsiniz. Kıbrıs Türk’ü yalnız değildir” diye konuştu.

Milletin bekası, bayrak ve vatanın önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, en büyük hedefinin vatanına hizmet etmek olduğunu yineledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Kıbrıs’ta artık yeni dönem başladı”