Kızılay’da Yenileme Çalışmaları

featured
service

Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Kızılay yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İki belediyenin 25 yıl sonra birlikte hareket ederek Sakarya, Selanik ve Tuna Caddelerinde tamamladığı Kızılay bölgesini yenileme çalışmalarına Yüksel Caddesi, Konur ve Karanfil Sokaklarda devam ediliyor.

Ankara’nın merkezi Kızılay bölgesini yeniden cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvayan iki belediye ilk etapta Sakarya, Selanik ve Tuna Caddelerini yeniledi. Altyapı çalışmalarından zemin düzenlemesine aydınlatma tesisatlarından yeraltı çöp konteynırlarına kadar çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece-gündüz Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil Sokağın asfalt serimi ve bazalt taş döşeme çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Yüksel Caddesi’ne döşediği matematik, fizik ve kimya formülleri de öğrencilerin beğenisini kazandı.

Kızılay bölgesinde kapsamlı yenileme çalışması yapan belediyeler Başkentin merkezini bir kent meydanı haline dönüştürmek için el birliği ile çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Altyapı çalışmaları ve Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’nin aydınlatma tesisatıyla hız kazanan çalışmalarda Konur ve Karanfil Sokakta oturma grupları, renkli desenli asfalt kaldırım, granit ve oluk taştan oluşan zemin düzenlemesi yer alacak.

Kızılay’ı el ele vererek yenilediklerini ve bu ortak çalışmanın vatandaştan olumlu geri dönüşleri olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi 25 yıl sonra ilk defa ortak hareket ediyor. Başkentin merkezinin yenilenmesi hem esnaf hem de vatandaşlar nezdinde olumlu karşılanıyor. Vatandaşlarımıza layık olmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Onların hayır dualarını almak bizim en büyük kazancımız. Çalışmalar tamamlandığında Kızılay yeniden cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

Kızılay’da Yenileme Çalışmaları