Kızılay “Halk Sağlığı”na önem veriyor

featured
service

2030 Stratejik Planında “Halk Sağlığı”na özel bir yer ayıran Türk Kızılay, daha sağlıklı bir toplum için bir dizi uyarıda bulundu.

İSTANBUL (İGFA)- Kızılay Kartal Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Diyetisyen Nurdan Çeliktaş, koronavirüs pandemisinin yanı sıra nezle ve gribin de mevsim itibariyle sık görülen rahatsızlıklar arasında yer aldığına dikkat çekerek, sağlıklı beslenmenin önemine işaret etti.

Yeni dönem çalışmalarında “Halk Sağlığı” başlığına özel bir önem veren Türk Kızılay, içinde bulunduğunuz kış mevsimi ve koronavirüs pandemisine karşı daha güçlü bir bağışıklık sistemi için uyarılarda bulundu. Kızılay Kartal Hastanesi Uzman Diyetisyeni Nurdan Çeliktaş, “Güçlü bir bağışıklık için portakal, kivi gibi meyveler ile omega 3 yönünden zengin olan balıkların sıklıkla tüketilmesi gerekir” dedi.

 Uzm. Dyt. Çeliktaş, “Tavuk çinko kaynağı, kırmızı et demir kaynağıdır. Kırmızı et, sakatatlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, pekmez, kurutulmuş meyveler demirden zengindir” dedi. Çiğ badem, çiğ ceviz, çiğ fındık gibi sert kabuklu kuruyemişlerin E vitamini ve Selenyumdan bakımından zengin olduğunu belirten Çeliktaş, özellikle Çocukların ve gençlerin günlük beslenmesinde 15- 20 tane tüketilmesi gerektiğine vurgu yaptı.  

 

Kızılay “Halk Sağlığı”na önem veriyor