Kızılay Balkanlar’da iftar sofrası kuracak

featured
service

Türk Kızılay Konak Şube Başkanlığı Ramazan faaliyetleri kapsamında Balkan ülkelerinde iftar sofraları kuracak. İzmir’de bulunan Balkan-Rumeli dernekleri, belediyeler ve iş insanlarının katkılarıyla gerçekleştirilecek programda Srebrenitsa anneleri ve yetim çocuklar da bulunuyor.

İZMİR (İGFA)- Türk Kızılay Konak Şube Başkanlığı Balkan-Rumeli dernekleri, belediyeler ve iş insanlarının da desteğiyle Balkan ülkelerinde iftar programı hazırladı.  Makedonya, Kosova, Karadağ ve Bosna Hersek’te kurulacak sofralarda oruçlar açılacak, ihtiyaç sahiplerine gıda kolileri dağıtılacak.

Konak Şube Başkanlığı’nın “2022 yılı Ramazan Faaliyetleri” çerçevesinde gerçekleştireceği programda dernek başkanları, iş insanları ve Türkiye’den giden yardımseverler de bulunacak. Ülke ziyaretleri ve yerel yöneticilerin de bulunacağı buluşmaların ilki 12 Nisan’da Makedonya’nın başkenti Üsküp’e bağlı Studeniçan Belediyesi’nde gerçekleştirilecek. Heyetler daha sonraki gün Kosova Prizren’e gidecek. Ardından Karadağ’a bağlı Rojaye Belediyesinde etkinlik gerçekleştirilecek. Buralarda ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtılacak ve iftar yemeği organizasyonu yapılacak.  Etkinlikler kapsamında Bosna Hersek’e bağlı Konyiç Şehri’ne gidecek heyet sonrasında Olovo’da gıda kolisi dağıtımı ve iftar programı yapacak.

Türk Kızılay Konak Şube Başkanlığı programın son gününü Dünya Yetimler Günü olan 17 Nisan tarihine göre de ayarladı. 1995 yılında Sırpların saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden Srebrenitsa Katliamı mağdurlarıyla bir araya gelecek olan heyet  Srebrenitsa anneleri ve yetim çocuklarla buluşacak. Burada kurulacak sofralarda oruçlar açılacak, gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirilecek.

“Dünyadaki tüm kötülükleri bitiremeyebiliriz ama iyilikleri çoğaltabiliriz” sloganı ile bu ramazan Balkan ülkelerinde önemli bir etkinliğe hazırlandıklarını ifade eden Türk Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı çalışmaların sürdüğünü söyledi.  Şanlı, “Genel Başkanımız Sayın Dr. Kerem Kınık’ın da desteğiyle çıktığımız bu yolda içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nı farklı bir etkinlikle yaşamak istiyoruz. Balkan-Rumeli federasyonları ve derneklerinin aktif olduğu İzmir’de görev yapan STK’larla birlikte bu etkinliği planladık. İş insanları ve yerel yönetimlerden de destek görüyoruz.  Kurumumuz sadece Ramazan’da değil yılın her ayı ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. Doğal afetlerde, önemli günlerde Kızılay’a destek veren bağışçılarımızın ihtiyaç zamanında yardımlarını ulaştıran elçi görevini de üstleniyor.  Türk Kızılay Konak Şubesi’nin yeni yönetimi de Ramazan gibi manevi değeri yüksek bu ayda önemli bir etkinliğe imza atmanın, buluşmanın heyecanı yaşıyor” dedi.

Kızılay Balkanlar’da iftar sofrası kuracak