Kırışıklığa Neden Olan Kasların Çalışmasına Botox İle Biraz Mola

featured
service

Yaş alma sürecinde sık yapılan mimikler nedeniyle yüz bölgesindeki kaslarda olması gerekenden fazla kasılma meydana gelir. Bu nedenle de kadın erkek fark etmeksizin kişinin cildinde önce hafif kırışıklıklar zaman içerisinde de derin çizgiler oluşmaktadır. Oluşan bu derin çizgiler, kişinin yüzü sabit haldeyken bile belli olur hale geldiğinde ise yüz ifadesinde sertleşme ve mutsuz görünüm meydana gelmektedir. Bu durumun çözümü olarak günümüzde sıklıkla tercih edilen botox uygulamaları sayesinde yüz bölgesindeki kasların kasılmaları geçici bir süreliğine engellenip ciltteki kırışıkların giderilirken, yenilerinin oluşmasının da önüne geçilmiş olur. Botox uygulaması nedir, neden yapılır, kimler için uygundur gibi merak edilen pek çok soruyu Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sizler için sorduk.

Botox uygulaması nedir?

Botox, hem mimik hareketleri nedeniyle beliren alın ve yüz kırışıklıklarını ortadan kaldıran hem de aşırı terleme sorunu yaşayan kişilere çözüm sunan bir estetik uygulamasıdır. Yüz bölgesine yapılan botox uygulaması sayesinde kişi daha genç ve canlı bir yüz görünümüne kavuşurken, terleme sorunu için uygulandığında ise kişiye sosyal hayat içerisinde önemli oranda konfor ve rahatlık sunmaktadır.

Botox neden yapılır?

Günlük rutinin içerisinde oldukça konforlu bir şekilde yapılabilen ve herhangi bir acı, ağrı ya da iyileşme süreci yaşanmayan botox uygulamasında, botulinum adı verilen nörotoksinin özellikle yüz ve boyun bölgelerinde kırışıklık sorunu yaşayan kişilere enjekte edilmesi sayesinde sinir uçları arasındaki iletişimde blokaj sağlanarak ilgili kasların kasılması engellenir. Sonuç olarak da tazelenmiş, pürüzsüz ve genç yüz ve boyun bölgesi elde edilirken, yeni kırışıklıkların ve dolayısıyla ileride meydana gelebilecek derin çizgilerin oluşması engellenmiş olur.

Botox uygulaması için yaş aralığı nedir?

Estetik uygulamaların hepsi için geçerli olan 18 yaşını doldurmuş olma kuralı, botox uygulaması için de geçerlidir. Kişinin fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlayarak 18 yaşını doldurmasıyla botox uygulaması yapılabilir hale gelirken, istenilen etkinin alınabilmesi için kırışıklıkların çok derin çizgilere dönüşmediği 65 yaş ise genellikle üst sınır olarak kabul edilmektedir.

Botox uygulamasının tercih edildiği bölgeler nerelerdir?

Kadın erkek fark etmeksizin rahatlıkla uygulanabilen botox uygulaması sıklıkla,

  • Ağız ve dudak çevresinde oluşan ince çizgiler,
  • Boyun bölgesindeki kırışıklık ve çizgiler,
  • İki kaş arasında sık ve istemsiz kaş çatılmasına bağlı olarak oluşan derin çizgiler,
  • Alın bölgesindeki çizgiler,
  • Göz çevresinde yine sık mimik ve gülme nedeniyle oluşan çizgiler ve kaz ayakları için uygulanmaktadır.

Ciltte kırışmaların neden olduğu tüm bu estetiksel sorunlara ek olarak,

  • Kasların istem dışı hareket ettiği çeşitli tiklerin tedavisinde,
  • Kronik baş ağrısı ve migren tedavisinde,
  • Normalden fazla olan ve kişiyi rahatsız eden el ve ayak terlemelerinde,
  • Nefertiti boyun estetiğine kombine olarak botox uygulamaları yapılmaktadır.

Botox türleri nelerdir?

Çeşitli yüz ve vücut bölgelerine farklı amaçlar için uygulanan birden fazla botox çeşidi mevcuttur. En sık talep edilen ve uygulanan botox çeşitleri ise; kaş, alın, çene, koltukaltı, el ayak, Gummy Smile, Nefertiti ve Baby Botox’dur.

Kırışıklığa Neden Olan Kasların Çalışmasına Botox İle Biraz Mola 1

Kaş botoxu nedir?

Genellikle sık kaş çatmaktan dolayı meydana gelen iki kaş arasındaki derin çizgilere uygulanan botox uygulamasına kaş botoxu denmektedir. Bu uygulama sayesinde iki kaç arasında bulunan ve yüze sert bir ifade katan derin çizgilerden kurtulurken, yeni çizgilerin eklenmesinin de önüne geçilmiş olur.

Alın botoxu nedir?

Yaş almayla beraber alın bölgesinde meydana gelen ince çizgilere uygulanan botox uygulamasına alın botoxu denmektedir. Alın bölgesine yapılan botox enjeksiyonu sayesinde kişinin yüzü çok daha dinamik ve pürüzsüz bir görünüm almaktadır.

Çene botoxu nedir?

Özellikle gece uykuları boyunca veya gün içerisinde stresin yoğun olduğu zamanlarda farkında olmadan dişlerini ve çenesini sıkan kişilere uygulanan botox türü ise çene botoxudur. Kişinin çene kaslarının kasılmasını durduracak şekilde yapılan botox enjeksiyonu sayesinde çene ve diş sağlığı korunurken, sürekli olarak çene kaslarının kasılması nedeniyle meydana gelen çene büyümesinin ve şekil bozukluklarının da önüne geçilmiş olur.

Koltukaltı botoxu nedir?

Normalden fazla terleme sorunu yaşayan kişilerin istedikleri renkte giysileri teri belli edip etmediği endişesi taşımadan rahatlıkla giyebilmeleri ve özgürce hareket edebilmeleri için koltukaltı bölgesine uygulanan botox işlemine koltukaltı botoxu denmektedir. Yaklaşık 20 dakika içerisinde tamamlanan bu botox uygulaması sayesinde ortalama 4 ay boyunca kişi herhangi bir terleme sorunu yaşamadan rahat hareket edebilmektedir.

El ayak botoxu nedir?

Yoğun stres altında el ve ayak terlemesi yaşayarak sosyal yaşamın içerisinde zorlanan kişilere çözüm olarak yapılan botox uygulamasına el ayak botoxu denmektedir. Bu sorunu yaşayan kişilerin avuç içlerine ve ayak altlarına yapılan botox enjeksiyonu sayesinde ter kasları daha yavaş çalışır ve ter bezleri daha az ter üretir hale gelmektedir. İşlemin etkisinin geçmesiyle beraber tekrarının yapılması her zaman mümkündür.

Gummy smile botox nedir?

Gülümsediklerinde diş etlerinin görünümünden rahatsız olan kişilerin üst dudaklarını aşağıya doğru düşürerek diş etlerinin kapanmasını ve kusursuz bir gülümseyeme sahip olunmasını amaçlayan botox uygulamasına Gummy Smile botox denmektedir. Yaklaşık 20 dakika içerisinde yapılan bu botox uygulaması sayesinde kişinin üst dudağını yukarıda tutan ilgili kaslar bloke edilerek üst dudakta aşağıya doğru kayma yaşanır. Bu botox uygulamasının tek dezavantajı ise dudak ve burun arasındaki mesafede açılmaya neden olduğu için halihazırda dudak burun mesafesi uzun olan kişilerde hoş bir görünüm sağlamayacağından dolayı uygulanmamaktadır.

Nefertiti botox nedir?

Kişinin boyun bölgesinin daha uzun, çene bölgesinin ise daha keskin görünmesini sağlayan botox uygulamasına Nefertiti botox denmektedir. Bu botox uygulaması esnasında boyun kaslarına yapılan botox enjeksiyonu sayesinde buradaki kaslar bloke edilip boyun uzarken, çene bölgesine yapılan botox enjeksiyonu ile de daha keskin ve karakteristik bir çene görünümü elde edilmektedir.

Baby botox nedir?

Özellikle genç yaştaki kişilere henüz kırışma sorununun başındayken düşük dozlarla uygulanan botox uygulamasına Baby botox denmektedir. Kırışıklıklar henüz başladığında uygulanan bu botox işlemi sayesinde derin çizgilerin oluşmasının ve sık mimik yapılarak mevcut kırışıklıkların artmasının önüne geçilmiş olur. Baby botox uygulamasının tek dezavantajı ise botox enjeksiyonları normalden çok daha düşük dozlarda yapıldığından dolayı işlem tekrar süreleri daha kısa olmaktadır. Ancak bu sayede yaş almayla beraber meydana gelen kırışıklık ve çizgilerin önüne geçilmiş olmaktadır.

Botox uygulamasından sonraki iyileşme süreci nasıldır?

Botox uygulamasının sonrasında kişiyi rahatsız edecek şişlik veya dolgunluk yaşanmaz. İşlemin ilk etkileri uygulamanın ardından 3-4 gün geçmesiyle beraber ortaya çıkar ve 7-10 gün içerisinde de nihai halini alır. Bu süreler kişiden kişiye göre değişmekle beraber, yapılan cilt bakımından sigara ve alkol tüketimine, uyku düzeninden cilt elastikiyetine kadar pek çok faktör bu süreci etkilemektedir. Bu faktörlere ek olarak, botox uygulaması esnasında yapılan enjeksiyon miktarı da yine uygulamanın etkinliğinin ve işlemin tekrar aralıklarının değişkenliğine neden olmaktadır.

Botoks uygulamasının fiyatı nedir?

Botoks uygulamaları Quartz Klinik’te Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle kırışıklıklarından veya terleme ve diş eti görünümü gibi sorunlarından kurtulmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Kırışıklığa Neden Olan Kasların Çalışmasına Botox İle Biraz Mola