Kılıçdaroğlu’ndan Meclis’te TÜİK çıkışı

featured
service

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinin başladığı TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklanan rakamlar nedeniyle TÜİK’i sert dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı.

ANKARA (İGFA) – TBMM Genel Kurulunda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine başlandı. Aralıksız 12 gün sürecek Bütçe görüşmeleri, 17 Aralık Cuma günü sona erecek.

Görüşmelerde, 225 kamu idaresinin bütçesi, 226 kamu idaresinin kesin hesabı ile 198 Sayıştay raporu ele alınacak.

Bütçe görüşmeleri için TBMM’ne gelerek söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine randevu vermeyen ve görüşmeyi reddeden Türkiye İstatistik Kurumu’nu eleştirdi.
TÜİK’in duyurduğu enflasyon verilerinin yanlış olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Aylık enflasyon neymiş yüzde 3,5’muş, yıllık enflasyon ise yüzde 21,31. Neden? Saraydan rakamı düşük gösterin diye talimat geldi bilmiyor muyuz biz. Bu işin uzmanları oturmuş aylık enflasyon 3,5 değil 9,91 diyor. Yıllık enflasyon yüzde 21 değil yüzde 58,63 diyorlar. Hangisi doğru? TÜİK’in verdiği mi doğru? Gidin Allah aşkına herhangi bir bakkala gidin TÜİK’in söylediği doğrudur desin siyaseti bırakacağım. Bakın bu kadar net ve açık konuşuyorum. Herhangi bir bakkala gidin. TÜİK’in enflasyon verileri doğru desin ben siyaseti bırakacağım” dedi.

Halkın sorunlarına çare olmayan bütçeye karşı buhrandan çıkış yollarını anlattığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bütçeye hayır diyeceğiz ve Allah’ın izniyle de bunları göndereceğiz” dedi. Hükümetin politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı.

Kılıçdaroğlu’ndan Meclis’te TÜİK çıkışı