Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: “Geleceğin milletin elinde”

featured
service

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesini ‘ti’ye alarak, ülkede yaşanan zam fırtınası başta olmak üzere iç ve dış politikalardan ötürü Biden’ın bile kendisini kurtaramayacağını öne sürerek, “Sen, Biden’in gözlerine bakıyor heyecanlanıyorsun ama bu millet senin gözlerine bakınca hiç heyecanlanmıyor!” dedi

ANKARA (İGFA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Adaletsizlik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz olaylarıyla ilgili hakkında takipsizlik kararı verenler ve AYM tarafından ‘suç yoktur’  şeklinde karar verilenlerin tamamını göreve iade edeceklerinin sözünü verdi. Kılıçdaroğlu, “Biraz sabretsinler, geliyor gelmekte olan. Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratlar kimden aldılarsa aynı şeyi yapmasınlar. Yaptıkları takdirde onları devletin bürokrarsisi içinde tutmayacağım” dedi.

7,5 milyon kişi asgari ücretin üçte biri kadar gelir elde ederek milleti perişan ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu kişilerin sigorta primini devlet ödüyor. Bu iktidar halkın, çiftçinin, emeklinin yanında değil. 83 milyon insan Londra’daki bir avuç tefeciye çalışıyor” diye konuştu.

“GİR MİLLETİN ARASINA GÖR GERÇEKLERİ…”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Anadolu turlarına başlayacağı ile ilgili grup toplantısındaki konuşmalarına da göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli, milletvekillerini göndereceğim demiş. Memnun oldum. Cumhur İttifakı’nın ortağına yol gösteriyoruz. Bir pazara, ayakkabı tamircisine gitsinler, CHP ne yapıyor diye sorsunlar. Gerçekten CHP ile gurur duyuyorum. Demek ki Cumhur İttifakı’nın ortağına da yol gösteriyoruz. Gir milletin arasına ve gerçekleri gör diyoruz” çağrısında bulundu.

“BİDEN SENİ HEYECANLANDIRIYOR BİLİYORUM AMA…”

Erdoğan’ın Biden görüşmesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, “En büyük derdi ‘Acaba Biden’la bir saat oturabilir miyim?’ geldikleri hale bak. Bu devletin itibarı, saygınlığı yok mu?” diye sordu. Havuz medyasının gitmeden önceki manşetleri ile döndükten sonraki manşetlerini bir kıyaslamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “180 derece nasıl dönebiliyorsunuz, nasıl bir bel var gerçekten hayret ediyorum” dedi.

“GELECEĞİN MİLLETİN ELİNDE”

Bu zam fırtınasının devam edeceğini belirterek, hükümetin ülkeyi yönetme güçlerinin kalmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, ‘”Aslansın, kaplansın’ diyorlar açık ve net söylüyorum sen ne aslansın ne kaplansın sen olsa olsa kağıttan kaplansın. Bütün otokratların sahip oldukları özelliklere sahip. Kendisine seslenelim. Ya şahsım şu milletin, garibanların dertlerine bir bak kardeşim. Seni Biden kurtaramaz arkadaş, senin geleceğin bu milletin elindedir” diye konuştu.

“Nereye gidersen git, sonunda sandığı getireceksin millet sana dersi o sandıkta verecek” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Biliyorum ve üzülüyorum. Biden’in gözlerine bakıyor heyecanlanıyorsun ama bu millet senin gözlerine bakınca hiç heyecanlanmıyor! Buradan seni Biden kurtaramaz. Senin geleceğin bu milletin elindedir. Nereye gidersen git, sonunda sandığı bu milletin önüne getireceksin ve millet sana sandıkta gereken dersi verecek. Bizde Cumhuriyetin 100. yılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız”.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: “Geleceğin milletin elinde”