Kılıçdaroğlu: “Hizmeti kafanıza koyduysanız…”

featured
service
Kılıçdaroğlu: "Hizmeti kafanıza koyduysanız..." 1

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in Yeşilova sakinlerine sözünü verdiği Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıldı.

KOCAELİ (İGFA) – İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde gelişen ve değişen dünyaya ayak uyduracak, üreten ve yeniliğe açık çocukların yetişeceği Çınar Çocuk Evi görkemli bir törenle açıldı.

Açılış töreninde 2 yıl içerisinde yapılan Çınar Çocuk Evi, Kadın Girişimciler Merkezi, Alzheimer Yaşam Evi, İzmit Sanat Akademisi, Üretici Pazarı ve birçok projenin görüntülerinden oluşan film Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve misafirlerden büyük alkış topladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Sınırlı geliri olanlar Hürriyet’i örnek alsın” dediği açılış töreninde kurdele kesiminin ardından misafirler Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’ni gezdi.

Açılış Törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Meclis Başkanvekili Haydar Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı,CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ve yönetimi, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, CHP ilçe başkanları, İzmit Belediyesi başkan yardımcıları ve birim müdürleri, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Tüm-Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Murat Kürekci, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, CHP İl eski Başkanı Keramettin Gençtürk, Baro eski Başkanı Sertif Gökçe, meclis üyeleri, dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda misafir katıldı. 

İzmit’in çehresini değiştirecek birçok çalışmaya imza atan ve sözünü verdiği Yeşilova Çınar Çocuk Evi ve Sağlık Merkezi’ni hayata geçiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Belediye Başkanlığı adaylığımda ilk olarak Atamızın huzuruna gitmiştik. İzmit’imizin aydınlık yarınları için gece gündüz durmadan çalışmaya söz vermiştik. Martın sonu bahar, gülümse İzmit diyerek çıktığımız bu yolda sözünü tutan bir başkan olarak karşınızda olmaktan büyük onur duyuyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU: HİZMETİ KAFANIZA KOYDUYSANIZ

BÜYÜK BİR HALK DESTEĞİ GÖRMÜŞ OLURSUNUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer siz belediye başkanı olarak halka hizmet etmeyi kafanıza koyduysanız, ayrım yapmadan belde halkına hizmet ediyorum diyorsanız arkanızda büyük bir halk desteği görmüş olursunuz. En büyük arzumuz başkanların ayrım yapmadan tüm vatandaşları kucaklaması. Belediye başkanlarımıza göreve geldiklerinde daha yoksul mahallelerden başlayarak pozitif ayrımcılık yapmalarını söyledim. Çünkü onlar yıllardır ihmal edildi. Oralarda oy avcılığı yapıldı. Bu bölgelere katkı verirken bizler asla oy avcılığı düşünmüyoruz. Onlar da gelir düzeyi yüksek bölgelerde yaşayan vatandaşlar gibi huzur içinde yaşasınlar istiyoruz” dedi.

“GÜZEL BİR TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Belediye başkanlarının harcadıkları her kuruşun hesabını vatandaşlara verme geleneği oluşması lazım. Bunu bütün belediye başkanlarımıza söyledim: Harcadığınız para sizin paranız değil, milletin parasıdır. Her kuruşun hesabı verildiğinde yeni bir siyaset penceresi açılacaktır. Ahlaklı bir siyaset, düzgün bir siyaset, adaletli bir siyaset. Yeni bir siyasetin penceresini açtık ve buradan gidiyoruz. Dayanışma kültürüyle, halka hesap vermekle, vatandaş arasında ayrım yapmadan gidiyoruz. Herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışıyla gidiyoruz. Bu konuda çok kararlıyız. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında Allah’ın izniyle demokrasiyle taçlandıracağız. Güzel bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Demokrasi demek herkesin düşüncesini özgürce ifade edebilmesi demek, farklı düşünceye tahammül etmek demektir. Farklı düşündüğümüz zaman toplumu ilerletiriz. Hepimiz aynı şeyi düşündüğümüzde toplum büyümez. Bu nedenle eğitim çok önemlidir. 

Kılıçdaroğlu: “Hizmeti kafanıza koyduysanız…”