Kılıçdaroğlu: “Faize karşıysan sil kardeşim!”

featured
service

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Faize karşıyım” sözlerine karşılık, “Sen faize karşıysan çiftçinin, esnafın faiz borcunu sileceksin kardeşim” dedi.

ANKARA (İGFA) – Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Ekonominin içinde bulunduğu durumu sadece tv ekranlarından değil, alandan da gözlemlediklerini” söyledi.  Kılıçdaroğlu, 6 ayda bütün çarklar döneceğini öne sürerek, “Herkes üretecek herkes kazanacak. Ülkeyi büyüteceğiz, ülke kazanacak. Bunları yapacağız” dedi.

“Bu tablolar bir taraftan yaşanırken dramatik bir olayla karşılaştım” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir çiftçi ile yaşadıklarını da paylaştı. “Mazot ve gübre alıyor Tarım Kredi Kooperatifi’nden, ödeyemiyor, kredi çekiyor. Sonra tutuklanıyor. Avukatlar devreye giriyor ve hapisten çıkıyor, çiftçi İbrahim Kaya şunu söylüyor; ‘Tarım Kredi Kooperatifi yüzde 71 faizle çiftçinin boğazını sıkmakta.’ Bir de çıkıyor ‘Ben faize karşıyım’ peki bu ne?” dedi.

Kılıçdaroğlu “Sen faize karşıysan sana önerim çiftçinin esnafın faiz borcunu sileceksin, sileceksin, sileceksin kardeşim. Silmiyorsun faizi indirdim diyorsun, hangi faizi indirdim kardeşlim! Bu rezalet nedir. İbrahim kardeşim söylüyorum hiç meraklanma az kaldı, bütün çiftçinin bütün esnafın faiz borcunu sıfırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=SMVsawxRYc0
Kılıçdaroğlu: “Faize karşıysan sil kardeşim!”