Kıbrıs 401. sergiyle yıla veda etti

featured
service

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, 2021’e, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açılan 401’inci sergisi ile veda etti.

KKTC (İGFA) – Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, 401’inci sergisi ile 2021’e veda etti. Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murad Allahverdiyev’in, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı 27 eserden oluşan “Kişisel” adlı sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.

Sergi açılışında Prof. Dr. Murad Allahverdiyev’e Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin “Gümüş Anahtar Ödülü” Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından takdim edildi. Sanatçının, tuval üzerine yağlı boya çalışmalardan oluşan “Kişisel” sergisi 10 Ocak 2022’ye kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen sergi açılışında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ birer konuşma yaptı.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 401’inci sergisinin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’ın kardeş ülke olduğunu ve ilerleyen günlerde sosyal, siyasi ve ekonomik gelişmelerle ikili ilişkilerin daha güzel yerlere geleceğine inandığını söyledi. 2022 yılı için iyi dileklerini de ifade eden Tatar, “2022’de tüm problemlerden uzaklaşıp daha çok üreteceğiz. Vizyonumuzu daha da ileriye götürebilmek için hep birlikte çalışacağız. Sadece Kuzey Kıbrıs’a değil tüm dünyaya hizmet düşüncesindeyiz” dedi.

Kıbrıs 401. sergiyle yıla veda etti