Kentten kırsal teşvik projesi

featured
service
Kentten kırsal teşvik projesi 1

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından TABİP kapsamından başlatılan biberiye yetiştirme çalışmalarında hasat zamanı başladı. Alınan verim karşısında çiftçilerin yüzü güldü.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımı ve kırsal kesimi desteklemek için başlattığı katma değer vergisi yüksek ürünlere teşvik çalışmaları devam ediyor.

Üreticilerin gelir düzeyini arttırmak için Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” (TABİP) kapsamında başlatılan 2.6 değerindeki aromatik bitkilerin bir ay önce başlayan hasadı devam ediyor. Kocaeli ili genelinde yaklaşık 1200 dekar alana dikilen biberiye hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü. Kırsal kalkınmayı destekleyen proje için kadın çiftçilerin de katılımıyla istihdam sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katılımıyla başlayan teşvik projesinde ama kentten kırsala dönüşü gerçekleştirmek.

Bu iştiham programının yanında 40 dönümlük alanı bulunan Kocaeli Üniversitesi Kartepe Arslan Bey yerleşkesinde tıbbi nane yetiştiriciliğine başlandı. Hasatı ise istenilen boyuta geldiğinde gerçekleşecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projede ziraat mühendisleri çiftçilere danışmanlık yapıyor.

Kentten kırsal teşvik projesi