Kendi hikayesinin kahramanı kadınlar hikayelerini anlattı

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ‘Kendi Hikayesinin Kahramanı Olan Kadınlar’ konulu konferans düzenledi. Kadınların başarılarının sırlarını paylaştığı konferansta, kadınlara plaket takdimi yapıldı. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle ‘KOSGEB Girişimcilik Eğitimi’ne katılan kadınlara da sertifikaları verildi.

MANİSA (İGFA)- Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle ‘Kendi Hikayesinin Kahramanı Olan Kadınlar’ konferansta bir araya geldi. MASKİ İkiz kuleler konferans salonunda gerçekleştirilen programa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral  Selçuk Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kent Konseyi Şube Müdürü Kadir Evkaya, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, belediye Başkan Yardımcıları ile kadınlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Tuğba Yılmaz yaptı. Yılmaz, “8 Mart’ta tüm kadınların seslerinin duyulmasını arzu ederken katledilen kadınlarımızı da rahmetle anıyorum. Tüm kadınların gününü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Programda daha sonra, Profaj reklam kurucu ortağı Aylin Bengi, İnşaat Mühendisi Duygu Davaslı, Metis Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Emel Uslu, Modaevi sahibi Gülten Adıyaman, geri dönüşüm fabrikası sahibi Kader Kavruk Önal ve Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonu Sevim Yıldır hikayelerini izleyiciler için anlattı.

Programın onur konuğu olan Türkiye’nin olimpiyat oyunlarında madalya kazanan ilk kadın sporcusu ve Türkiye Judo Federasyonu Teknik Kurulu Üyesi Hülya Şenyurt da konuşma gerçekleştirdi. Şenyurt, “En büyük destekçim annemdi. Destekçi olan tüm annelere, kadın olduğunu bilen bunu her zaman dile getiren tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Bizlere destek olan tüm erkeklere de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Akabinde programa katılan konuklara plaket takdimi yapıldı. Programda son olarak KOSGEB Girişimcilik Eğitimi’ne katılan kadınlara da sertifikaları verildi.

Kendi hikayesinin kahramanı kadınlar hikayelerini anlattı