Kemanın sesi Cemal Reşit Rey’den kıtaları dolaştı

featured
service

Keman sanatçısı Önder Baloğlu, kurucusu olduğu Les essences Oda Orkestrası ile birlikte Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda konser verdi.

İSTANBUL (İGFA) – Keman sanatçısı, Türkiye’nin kültür elçisi Önder Baloğlu ve kurucusu olduğu Les essences Oda Orkestrası Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne aldı.

’Kahvenin Avrupa Yolculuğu-Türkenschlacht’’programıyla buluşan sanatseverler, barok ve klasik dönemin besteleri eşliğinde Türklerin, Batı Klasik Müziği üzerindeki etkilerine de tanık oldu.

Önder Baloğlu İstanbul konserinde, Mozart’ın ‘’Türk Konçertosu’’ lakaplı 5 numaralı keman konçertosunu, Mozart’ın zamanındaki gibi solist olarak orkestrayı yönetti.

Yoğun ilgi gören konserin sonunda sanatseverler, Baloğlu ve Les essences’i dakikalarca ayakta alkışlayarak beğenilerini sundu.

Baloğlu sahneden ayrılmadan önce izleyicilere, ‘’İnsanlık savaşlar, salgınlar gördü ama yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen hep iyileşmeyi, mutlu olmayı da bildi. Çünkü sanat vardı. Çünkü insanlığın mutluluk aşısı sanattır. Sanat bizi tedavi etti. Gelecek güzel günleri de yine sanatla kuracağız. Her şeye rağmen iyi ki sanat var.‘’ diye seslendi.

Kemanın sesi Cemal Reşit Rey'den kıtaları dolaştı 1

Kemanın sesi Cemal Reşit Rey’den kıtaları dolaştı