Kayseri’den Avrupa’ya e-ihracat

featured
service

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Kayseri’deki satıcılarıyla bir araya geldi.

İş ortağı buluşmalarına Kayseri’den başladıklarını, bundan sonra adım adım Türkiye’yi dolaşacaklarını belirten Trendyol İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar, “Kayseri’deki satıcı sayımız 5 bine ulaştı. Ülke ekonomisi için olduğu kadar e-ticaret sektörü için de önemli potansiyel barındıran Kayseri, Trendyol platformunda en fazla ciroyu yapan 5. il konumunda. Bu tablo e-ticaretin yerel kalkınmaya, istihdama ve ekonomik büyümeye verdiği katkıyı çok net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi. 

Katma değeri yüksek e-ihracat için teknoloji, lojistik ve insan kaynağı  yatırımları yaptıklarını belirten Acar, “Bugün Kayseri’deki bir işletme Trendyol üzerinden İstanbul’a satış yaptığı gibi,  yakın zamanda Berlin’deki, Paris’teki, Londra’daki müşteriye de doğrudan ihracat yapabilir hale gelecek” diye konuştu.

Bu yıl tamamladıkları yatırım turuyla Türkiye’nin ilk decacorn’u olduklarını vurgulayan Acar, “Trendyol, 16,5 milyar değere ulaştı ve ülkemize 1,5 milyar dolar değerinde yabancı yatırım getirdi. Bu kaynakla platformumuzda yer alan işletmelerin e-ticaret deneyimlerini iyileştireceğiz. Bu doğrultuda teknolojiye, lojistiğe, insan kaynağına  ve e-ihracata yatırım yapacağız. Bugün Kayseri’deki bir işletme Trendyol üzerinden İstanbul’a satış yaptığı gibi, yakın zamanda Berlin’deki, Paris’teki, Londra’daki müşteriye de doğrudan ihracat yapabilir hale gelecek.

Şu anda e-ihracat için lojistik, depolama, teknoloji başta olmak üzere tüm altyapı yatırımları için yoğun şekilde çalışıyoruz. Türk üreticilerin ürünlerini  doğrudan Avrupalı müşterilere göndermesini sağlayacağız. Ülkemiz için katma değeri yüksek bir e-ihracat köprüsü kuracağız. Önümüzdeki dönemde de satıcılarımızın işlerini büyüterek; istihdam, üretim ve e-ihracat alanlarında sağlayacağımız ilerlemelerle ülke ekonomimize sağladığımız faydayı daha da artıracağız” diye konuştu.

Kayseri’den Avrupa’ya e-ihracat