Kayseri’de bağımlılıkla mücadelede farkındalık eğitimi

featured
service

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Kayseri Cumhuriyet Kadınları Derneği, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin annelerine yönelik Kocasinan Boztepe Mahallesi’nde bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ortak bir çalışma gerçekleştirdi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün Halk Sağlığı Hemşirelik dersi kapsamında ve Kayseri Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin “Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi” projesi çerçevesinde Kocasinan Boztepe Mahallesi’nde ilk ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin anneleri madde bağımlılığına karşı bilgilendirildi.

Bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmada uyuşturucu madde, tütün ve alkol bağımlılığının yanı sıra teknoloji bağımlılığının gençlerin ve çocukların sağlığını tehdit eden önemli bir konu olduğu vurgulandı. “Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi” projesinin anlatıldığı eğitim broşürleri ve KADES uygulaması ile ilgili broşürlerin dağıtıldığı çalışmaya mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Kayseri’de bağımlılıkla mücadelede farkındalık eğitimi