Kayseri Talas’tan ihtiyaç sahibine kış desteği

featured
service

Kayseri’nin Talas Belediyesi tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi emeklilere ve ailelere 3 ay süreyle yapılacak nakit kış desteğine başvurular devam ediyor.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın çağrısıyla geçen ay olağanüstü toplanan mecliste alınan karar gereği ilçede ikamet eden emekliler de dâhil ihtiyaç sahibi ailelere ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan dönemde, aylık 250’şer lira nakit yardım yapılması oybirliği ile kararlaştırılmıştı.

Alınan kararın ardından Başkan Yalçın, ‘Yuvalar daha sıcak, Gönüller bir olsun’ anlayışıyla hareket ettiklerini ve bu amaçla ihtiyaç sahiplerine nakit kış desteğinde bulunacaklarını söyledi.

Kayseri Talas'tan ihtiyaç sahibine kış desteği 1

5 MİLYON LİRALIK DESTEK

Şuana kadar bin 359 başvurunun gerçekleştiği uygulamaya ilişkin Başkan Yalçın devletin, kişi başı aylık bin 400 TL’nin altında geliri olanları ihtiyaç sahibi saydığını belirterek, “Ocak, şubat, mart aylarında ihtiyaç sahiplerine yakacak yardımı yapalım diye bir karar aldık. Bu duruma uygun bize ve Talas Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kayıtlı yaklaşık 4 bin ailenin olduğunu tespit ettik. Muhtarlarımızla yaptığımız görüşmelerde de 2 bin 600 civarında emeklinin bu kategoriye girdiğini öngördük. Buradan hareketle toplam 6 bin 600 civarında bir başvuru olmasını bekliyoruz. Bu da ortalama 5 milyon TL’yi bulacak ve biz buna uygun bütçeyi hazırladık.” dedi.

Kayseri Talas’tan ihtiyaç sahibine kış desteği