Kayseri NNYÜ’den işletme konferansı

featured
service

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü’nün İşletme Günleri etkinliği kapsamında İşletme ve Girişimcilik Kulübü tarafından konferans düzenledi. Konferansa, KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler ve Girişimci Ö. Faruk Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta açılış konuşması yapan NNYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Gözbaşı, gerek istihdamda, gerek üretimde, gerekse ihracatta KOBİ’lerin çok önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. KOBİ’lerin gerek yapısal özellikleri gerekse de ekonomik ortamdan kaynaklanan pek çok sorunla karşılaştığını; en önemli problemin yatırımlar için uzun vadeli fon temin etmek ve öz kaynak yetersizliği olduğuna dikkat çeken Gözbaşı, KOSGEB’in bu noktada devreye girdiğini ifade etti. Gözbaşı, ayrıca son zamanlarda özellikle yenilikçi teknolojik yatırımlara destekler bakımından KOSGEB’in önemini vurguladı. 

Prof. Dr. Onur Gözbaşı’nın moderatörlüğünü yaptığı konferansta konuşan KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler ise KOSGEB’in ileri girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyon destekleri hakkında öğrencilere bilgi paylaşımında bulundu. KOSGEB desteği ile makine ve raylı sistemler alanında faaliyet gösteren ve proje bazlı üretim yapan Girişimci Ö. Faruk Özedemir de şirketinin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek gelinen süreçte edindiği tecrübelerini öğrencilere aktardı.

Öğrencilerin sorularının cevaplandırıldığı konferans Prof. Dr. Onur Gözbaşı ve Doç. Dr. Burcu Oralhan tarafından konuşmacılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 

Kayseri NNYÜ’den işletme konferansı