Kayseri Kocasinan’dan koca yürekli proje

featured
service

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2017 yılında hayata geçirdiği Sosyal Market ve İkinci El Eşya Toplama Merkezi’ni ziyaret etti. Yeni gelen kışlık ürünlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, sosyal sorumluluk projeleriyle gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini sergilediklerini vurguladı.

KAYSERİ (İGFA) –  Kayseri’nin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Gönüllüsü Projesi çerçevesinde hizmete sunulan Yeşil Mahalle’deki İkinci El Eşya Toplama ve Dağıtım Merkezi ve Zümrüt Mahallesi’ndeki Sosyal Market’i ziyaret edip, yeni gelen kışlık ürünleri inceledi. Mağazadan bedenlere göre ayrılan kıyafetleri ve botları reyonlardan seçerek, alışveriş keyfi yaşayan çocuklarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, onlarla yakından ilgilendi. Kışlık kıyafetlerini ve botlarını giyen çocuklar, büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Kocasinan Belediyesi olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılama noktasında özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Sosyal Marketimiz, faaliyete geçtiği günden itibaren ihtiyaç sahibi; genç-yaşlı, kadın-erkek olmak üzere 7’den 70’e herkese ulaşmaya ve herkesin kendi özelinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Kış sezonu dolayısıyla yeni ürünlerimiz geldi. Farklı bir heyecan yaşıyoruz. Kışlık ürünlerin reyonlarında yerini almasıyla birlikte ihtiyaç sahibi aileler gelip, buradan ihtiyaçlarını karşılayabilecek.  Bu vesileyle 4 yıl boyunca bize destek olan Kayseri ile ulusal firmalara ve hayırseverlere teşekkür ediyorumİhtiyaç sahipleri, mağaza konforunda ellerindeki ‘Dost Eli’ kartıyla istediği ürünü alabiliyor” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Sosyal Market’te alışveriş yapanlar, sosyal durumlarına göre belirleniyor ve nüfus sayılarına, gereksinimlerine göre ‘Dost Eli’ isimli kart veriliyor. Dost Eli kartını alan vatandaşlar, kartta yüklü miktardaki para puan limiti kadar ürün alabiliyorlar. Konfeksiyon ürünleri üzerine hizmet veren market, ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerine dev bir mağazada ücretsiz olarak alışveriş keyfi yaşatıyor.

Kayseri Kocasinan’dan koca yürekli proje