Kayseri ihracatı başarıya tırmandı

featured
service

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi. Kayseri’de Kasım ayında gerçekleştirilen 335 milyon 794 bin dolarlık ihracatın, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30,37 arttığını belirten Başkan Gülsoy, “İlk 11 ayda ihracatımız yüzde 40,9 artmıştır. Bu başarıya imza atan tüm ihracatçı üyelerimizi yürekten kutluyorum.“ dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ,TÜİK verilerine göre 2020 yılı için Kayseri ihracat rakamlarının artış oranının aylık bazda geçen seneye kıyasla yüzde 30,37 olduğunu söylerken, birinci ihracat pazarının her zaman olduğu gibi Irak olduğunu dile getirdi.

Başkan Gülsoy, Kayseri olarak 2021 yılında ihracat rakamlarında rekorlar kırıldığını ve 11 aylık süreçte önemli bir seviyeye geldiğini belirterek, “Dünyada yaşanan hammadde, koyteyner, navlun  ve enerji krizinin yanı sıra emtia fiyatlarında yüksek artış ile Koronavirüs’ün yeni mutasyonlarına rağmen  ihracat rakamlarımız ülkemiz ve ilimiz bazında rekorlar kırmaya devam ediyor.  Kayseri olarak ihracat rakamlarımız ülke genelindeki artış oranlarına kıyasla da üst seviyelerdedir. Her ay artan ihracat rakamlarımızla birlikte koyduğumuz hedef olan 3.5 milyar dolara ulaşacağız” diye konuştu.

 

 

 

Kayseri ihracatı başarıya tırmandı