Kaymakam Altın: Bize düşen görev bu emanete sahip çıkmaktır.

featured
service
Akyurt Kaymakamı Osman Altın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Şanlı tarihimizin altın sayfalarına “15 Temmuz Destanı” olarak not düşülen bu büyük zafer, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin bize emanetidir. Bize düşen görev bu emanete sahip çıkmaktır” dedi. 
Kaymakam Altın’ın yayınlamış olduğu mesaj şu şekilde; 15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY), Milli irademize ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı, hain bir darbe girişiminde bulunmuştur.
“COŞKU VE GURURLA KUTLUYORUZ”
Bu hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kararlı iradesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile milli iradeye bağlı kalan kahraman askerlerimizin kararlılığı, Emniyet mensuplarının şanlı cansiperane direnişi ve Aziz Milletimizin ölüme meydan okuyan asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadan engellenmiştir.
Şehitlerimiz sebebiyle duyduğumuz derin hüzün ile birlikte milletimizin zaferinden dolayı büyük bir gurur yaşadığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü Akyurt’da geçen yıllarda yoğun katılımla kutlarken bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı katılımla, ancak yine büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Bizlere düşen sorumluluk, şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara karşı uyanık olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmektir.
“BİZE DÜŞEN GÖREV EMANETE SAHİP ÇIKMAKTIR”
Bilinmelidir ki, ülkemiz ve milletimiz hain fetö örgütünün yaptığı bütün planlara rağmen yolundan şaşmayan, kendi kararlarını kendi veren, bölünmez bütünlüğüne yönelik hain saldırılara karşı geçmişte olduğu gibi hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığı içerisinde hep dik duracaktır. Şanlı tarihimizin altın sayfalarına “15 Temmuz Destanı” olarak not düşülen bu büyük zafer, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin bize emanetidir. Bize düşen görev bu emanete sahip çıkmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta 15 Temmuz 2016 gecesi hain terör örgütüne karşı ülkemizin birlik ve bekası için canlarını feda eden şehitlerimiz ile tarihimizden bugüne kadar vatan uğruna hayatını veren tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, tüm Gazilerimize şükranlarımı sunarken sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.
Kaymakam Altın: Bize düşen görev bu emanete sahip çıkmaktır.