‘Kayısı Ticaret Merkezi Malatya’ya yakıştı’

featured
service

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu ile birlikte inşaat çalışmaları devam eden Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve Buğday Pazarı alanında incelemelerde bulundu.

MALATYA (İGFA)- Malatya’da yatırımlarına ve hizmetlerine devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda bütün paydaşlarla fikir alışverişinin yapılmasının ardından çalışmalarına başlanılan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve Buğday Pazarı’ndaki inşaat çalışmaları devam ediyor.

Satış ofisinde yapılan sunumun ardından beraberindeki heyet ile birlikte inşaat alanında inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’ya yakışır buğday pazarı ve şire pazarının olması gerekiyordu. Bu konuda gerek Ticaret Borsasındaki ticaret yapanlarla gerek buğday pazarındaki ticarethane sahipleriyle yapmış olduğumuz görüşmede, ticarethane sahipleri ve yanlarında çalışanların görüş ve önerilerini aldık. Ayrıca çiftçinin ve ürünlerini satmak durumunda olanların görüş ve önerileri ve dünyanın genel gidişatına uygun bir şekilde geleceğe de hitap edecek nitelikte kayısı ticaret merkezi ve buğday pazarının yapılması noktasında ilgili arkadaşlarımızla hem fikir aldıktan sonra bu süreci başlattık” dedi. 

‘ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA YAKIŞIR BİR SİTE’

Sürecin başlamasıyla birlikte borsada kayıtlı olan gerek buğday pazarı esnafımız gerekse kayısı işiyle uğraşan esnafımızın görüş ve önerileri doğrultusunda yapılan planlama neticesinde çalışmalarımızı yaptık. Temennimiz önümüzdeki sene sonunda inşaat sürecinin bitirilmesi ve Malatya’ya yakışır kayısı ticaret merkeziyle birlikte buğday pazarının olması” diyen Gürkan,” Süreç içerisinde belirlenen fiyatlar muhaceresinde talep eden esnafımıza gerekli bilgiler veriliyor. Satışların büyük bir ekseriyeti tamamlandı. Eksik olanlar varsa ve yeni talep edecekler olursa özellikle şire pazarı diye tabir ettiğimiz dünya kayısı merkezinde de rezerv alanı olarak bıraktığımız yerde eksiklerde ikame edilerek 400 dönümlük bir alan içerisinde kayısı dünya ticaret merkezi ve buğday pazarını ülkemize örnek olabilecek bir nitelikte ve dünyaya da açılabilecek güzel bir site yapılıyor” şeklinde konuştu. 

LİSANSLI DEPO KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK 

Başkan Gürkan, ” Merkezimizin ismi bile kayısının fiyatlarında artışı sağladı. Kayısı ticaret merkezimizin hemen yanında bulunan ve dünyada da kendi alanı içerisinde lisanslı depo diye tabir ettiğimiz alan kombine bir şekilde dizayn edildi ve bitme aşamasına geldi. Lisanslı depoda kendi elektriğini kendisinin üreteceği bir yapı formatında oluşturularak çevreye duyarlı bir şekilde yapılmasıyla birlikte trafik akışında da vatandaşlarımızın rahat etmesi için arkadaşlarımız güzel bir çalışma örneği gösterdiler” ifadelerini kullandı. 

 

‘Kayısı Ticaret Merkezi Malatya’ya yakıştı’