Kasım ayında ‘kart’lara yüklendik

featured
service

BKM 2021 yılı Kasım ayı verilerini açıkladı. Kasım ayında internetten kartlı ödemeler geçen yılın 2 katına ulaşarak 55 milyar TL’yi geçti

ANKARA (İGFA) – BKM’nin verilerine göre, Kasım ayında kartlarla 181 milyar TL tutarında ödeme gerçekleşti.

İnternetten kartlı ödeme tutarı ise kasım ayında geçen yıla göre yüzde 90 oranında bir artışla 55 milyar TL’yi geçti. 2021 yılında internetten kartlı ödeme tutarının en fazla yapıldığı gün markaların pek çok üründe indirim uyguladığı 26 Kasım Cuma oldu.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı verilere göre, kasım sonu itibarıyla Türkiye’de 83,4 milyon adet kredi kartı, 148,6 milyon adet banka kartı ve 55,7 milyon adet ön ödemeli kart kullanılıyor. 2020 yılının kasım ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 11’lik, banka kartı adedinde yüzde 4’lük, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 33’lük artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artış göstererek 287,7 milyon adede ulaştı.

İnternetten kartlı ödemelerde en yüksek büyüme konaklama, seyahat acenteleri ve havayolları sektörlerinde gerçekleşti.

Kasım ayı içerisinde yapılan internetten kartlı ödemelerin sektörel dağılımı incelendiğinde en fazla artış erken rezervasyonların yapılmaya başlandığı turizm sektöründe görüldü. Konaklama sektöründe internetten kartlı ödeme tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 355 artışla 196 milyon TL’ye ulaştı; bu sektör internetten kartlı ödemelerin en fazla arttığı sektör oldu.

Kasım ayında ‘kart’lara yüklendik