Karsan’dan aile içi şiddetle mücadele için sosyal protokol

featured
service

Türkiye otomotiv sanayinin öncü ismi Karsan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin çalışma kültürünün bir parçası haline getirilmesine ve aile içi şiddetle mücadeleyi desteklemek adına önemli bir adım attı.

BURSA (İGFA) –Karsan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin çalışma kültürünün bir parçası haline getirilmesi için yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. 2019 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi ile çalışma hayatında kadın erkek eşitliğinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik protokolü imzalayan şirket; yeni bir iş birliğini daha hayata geçirdi.

Karsan,Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle İlgili İşyeri Politikaları Geliştirme hedefi çerçevesinde ILO ile yaptığı çalışmaların neticesinde hazırladığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası” ve “Şiddete Sıfır Tolerans Politikası” kapsamında kadına yönelik aile içi şiddetle mücadeleye dair Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ve Danışma Merkezi ile protokol imzaladı.

Düzenlenen imza törenine; Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Kurucusu ve Başkanı Dilek Üzümcüler ile Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Üzümcüler Özyadın ve dernek üyeleriyle birlikte, Karsan Mali İşler ve Finans Genel Müdür Yardımcısı Kenan Kaya, Karsan İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut, Karsan eşitlik komitesi üyelerive Kıraça Holding yöneticileri katıldı. Karsan’ın tanıtım sunumu ile başlayan tören, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Kurucusu ve Başkanı Dilek Üzümcüler ile Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Üzümcüler Özyadın’ın konuşmaları ile devam etti. İki isim de derneğin faaliyetleri, hedefleri ve projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Törende konuşan Karsan İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut ise Karsan’ın toplumsal cinsiyet eşitliği yolculuğunu anlatarak, bu yolculuğun kilometre taşlarına değindi.

Karsan’dan aile içi şiddetle mücadele için sosyal protokol