Karamollaoğlu: “Vergiler daha da yükselecek”

featured
service

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği haftalık basın toplantısında ekonomik gidişata ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şu an faizlerin iki misli arttığını öne süren Karamollaoğlu, bundan faydalanacak insanların sayısının az olduğunu belirterek, “Daha büyük para sahiplerine yarayacak olan bu örtülü faiz ortamında vergiler daha da yükselecek” dedi.

ANKARA (İGFA) – Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu parti genel merkezinde haftalık basın toplantısını düzenledi.

“Ne yazık ki iktidar halen başarısızlıklarını başkalarına yüklüyor” diyen Karamollaoğlu, “Başarıya da kendi aldıkları kararlarda görmektedirler. Ama faturayı bu millet ödüyor. Zararı ve faturayı millet ödüyor. Kardan menfaatleri varsa onları endişeye sevk edebiliyor. Dövizdeki durum normal bir gidişat yok. Yüzde 60’lık bir dalgalanmayı hiç bir ekonomi kaldıramaz. Daha düne Nass var denildi, şimdi yüksek kuru adını faiz koymayıp destek dediler Ama paradan para kazanmayı insanlara vermek neyle izah edilebilir Faizin adını değiştirmekle bunun hükmü değişmez” diye konuştu.

ÜLKE ÇÖKÜŞE GİDİYOR

“Fakirden alıp zengine verirseniz, o ülkede fakirlik artar” diyen Karamollaoğlu, ülkenin çöküşe gittiğini öne sürdü. Bugünkü ortamda Türkiye’de yatırım olmayacağını iddia eden Karamollaoğlu, “İşsizlik azalmaz. Ekonomideki bu azalmayla daha çok işçi çıkarmalara neden olur. Bütün imkanlarımızı yatırıma tahsis etmek zorundayız. Üretime katkı sağlamayan bütün yatırımlar durdurulmalı” dedi.

Karamollaoğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Faizin paradan para kazanmak olduğunu belirterek, “Bu Nass değişmez. Şu an faizler 2 misli arttı. Faiz yüzde 45’e çıktı. Bundan istifade edecek insanların sayısı azaldı. Daha büyük para sahipleri bundan yararlanacak. Bunun adı örtülü faizdir. Vergiler daha da yükselecek” diye konuştu.

Karamollaoğlu: “Vergiler daha da yükselecek”