Kafdağı’ndan Yenimahalle’ye

featured
service

Kaf Dağı’nın dansçıları Adigey Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu ‘Nalmes’ Türkiye turnesi kapsamında muhteşem dans ve müzikleriyle Yenimahallelilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ankara Çerkes Derneği ve Kafdans organizasyonuyla Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, Çerkes danslarının dünyadaki en önemli temsilcilerinden ‘Nalmes’, salonu tıklım tıklım doldurdu.

Dev kadro göz kamaştırdı

83 yıllık tarihi boyunca, tüm dünyada katıldığı festivallerde sayısız ödül alan Kaf Dağı’nın dansçılarını, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Çerkes Derneği Başkanı Bislan Jalouqa da izledi.

Nalmes, 50 kişilik dans kadrosu ve orkestrasıyla 45’er dakikalık 2 sahneden oluşan bir gösterisi sundu. Danslarının yanı sıra kostümleriyle de sahnede şölen havası yaratan Nalmes ekibi, geleneksel kostümleriyle binlerce yıllık Çerkes kültürünü, müzikler ve danslarla anlattı.

Yaşar’dan Çerkeslere orman jesti

Göreve geldiği günden beri Çerkeslerin etkinliklerini desteklediğini söyleyen Başkan Yaşar, “Cumhuriyet haftasında böyle bir gösteriyi Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de yapmaktan onur duyuyorum. Göreve geldim günden beri 11 yıldır Çerkes dernekleriyle sıcak ilişkiler içerisinde oldum. Biliyorsunuz Ümitköy’de Çerkes Derneği’ne yer verdik. Ayrıca bütün etkinliklerinize elimden geldiği kadar destek verdim.  Çünkü Çerkesler cumhuriyetin çağdaş yurttaşlarıdır, cumhuriyetin değerlerine, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne yürekten inanmış insanlardır. Kasım ayı içerisinde Ankara Çerkes Dernekleri adına güzel bir ormanın hep birlikte ağaçlarını dikeceğiz. Hepinizi oraya davet ediyorum. Bu güzel gece için de Nalmes’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Fethi Yaşar’a anlamlı tablo

Ankara Çerkes Derneği Başkanı BislanJalouqa da, “Çerkes Derneği kurulduğu tarihten itibaren Çerkes kültürünün yaşatılması ve geliştirilmesi adına çalışmalar yürütmektedir. Bizler de bu sorumluluğun bilincinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Kafdans organizasyonu sahibi Gazi Aydemir’e, ekip arkadaşlarıma, Ankara Çerkeslerinin çok yakından tanıdığı ve bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Yenimahalle Belediyemizin değerli Başkanı Fethi Yaşar’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın sonunda Ankara Çerkes Derneği üyesi Feriha Kankoç, kendi el emeği göz nuru olan ve Çerkes kültürünü anlatan bir tabloyu da Yaşar’a hediye etti.

Kafdağı’ndan Yenimahalle’ye